Ολοι οι κίνδυνοι που «κρύβει» η yoga

Ολοι οι κίνδυνοι που «κρύβει» η yoga

Η ρήξη μηνίσκου, ο πόνος στη μέση, η ρήξη αχίλλειου τένοντα και η ρήξη υπερακανθίου είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί

Ολοι οι κίνδυνοι που «κρύβει» η yoga
Μπορεί η yoga να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση, ωστόσο, κρύβει και αρκετούς κινδύνους, πολλοί από τους οποίους είναι άγνωστοι σε όσους την εφαρμόζουν.
Ποιοι είναι αυτοί;

1.
Κλείσιμο
Τραυματισμοί στα γόνατα, καταπόνηση σε μυς, τένοντες και αρθρώσεις, πόνος στη μέση.

2. Πέρυσι ο συγγραφέας William Broad επιβεβαίωσε στο βιβλίο του The Science of Yoga ότι η στήριξη στο κεφάλι και άλλες στάσεις μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό. Είναι πιθανό: όταν ρίχνεις το κεφάλι πολύ πίσω, μπορεί να διπλώσει και να τραυματιστούν οι βασικές αρτηρίες που θρέφουν τον εγκέφαλο, να τραυματιστεί κάποιο αιμοφόρο αγγείο ή να προκληθεί εγκεφαλικό. Ευτυχώς, αυτό είναι σπάνιο...

3. Η μεγαλύτερη απειλή στο μάθημα yoga είναι μακράν ο εγωισμός σου, ειδικά αν πιέζεσαι για να συμβαδίζεις με όλους τους υπόλοιπους. Αυτός ο υπερβολικός ζήλος είναι συνηθισμένος στα όλο και πιο ανταγωνιστικά μαθήματα yoga και μπορεί να σε αναγκάσουν να εκτελείς στάσεις χωρίς να είσαι έτοιμη ακόμα.

4. Η ρήξη μηνίσκου, ο πόνος στη μέση, η ρήξη αχίλλειου τένοντα και η ρήξη υπερακανθίου είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί, διαπίστωσαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια.

5. Επίσης, πολλοί δάσκαλοι βοηθούν εξ επαφής τους μαθητές να κάνουν πιο βαθιές στάσεις, κάτι που είναι επικίνδυνο, καθώς μέχρι να πεις «άουτς» μπορεί ο δάσκαλος να σε έχει τεντώσει τόσο που να έχει ήδη τραυματίσει συνδέσμους και τένοντες...

Διαβάστε περισσότερα στο life2day.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης