Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του Joe Kinan

Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του Joe Kinan

Κατάφερε να νικήσει το θάνατο και να βρει την αγάπη και τη θέληση για ζωή

Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του Joe Kinan
Ο Joe Kinan επιβίωσε ύστερα από μία μεγάλη πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο του Rhode Island, στις ΗΠΑ, 11 χρόνια πριν. Στη μάχη με τις φλόγες έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι. Ο ίδιος υπέστη εγκαύματα τρίτου και τέταρτου βαθμού στο 40% του σώματος του και έδωσε πραγματική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Joe χρειάστηκε να κάνει 128 χειρουργικές επεμβάσεις από τη μέρα που ξύπνησε απ' το κώμα...

Η ζωή του μετατράπηκε σε πραγματική κόλαση... Ακόμα και η φλόγα ενός κεριού μπορούσε να φέρει στο μυαλό του φρικτά οράματα και εφιάλτες βγαλμένους από τη νύχτα της πυρκαγιάς. Όμως είχε την τύχη στις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής του να γνωρίσει την αγάπη, να παλέψει με τα τραύματα και τους φόβους του και να κάνει οικογένεια...

Κλείσιμο



Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης


Ο Joe ήταν στην πιο κρίσιμη κατάσταση απ' τους 200 ανθρώπους που υπέστησαν εγκαύματα στο νυχτερινό κέντρο “Τhe Station”. Συνέβη πριν από 11χρόνια, στις 20 Φεβρουαρίου του 2003, στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Kinan, όχι μόνο έπρεπε να δώσει μάχη για να επιβιώσει από τα φριχτά τραύματα που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή, αλλά και να αντιμετωπίσει το παθολογικό φόβο που του προκαλούσε η φωτιά ύστερα από εκείνη τη νύχτα.


«Μπορώ να σταθώ κοντά στη φωτιά για λίγο, όμως στο τέλος ο φόβος μου κερδίζει τον έλεγχο και πρέπει να τρέξω μακριά» λέει ο Kinan που στα 45 του ζει στο Lakeville με την αρραβωνιαστικιά του, Carrie Pratt, και την έξι μηνών κόρη τους , Hadley.


«Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, όμως είναι πολύ δύσκολο» παραδέχεται στο People. «Ακόμα και η μικρή φλόγα του κεριού, σπέρνει τον τρόμο μέσα μου σαν πυρκαγιά».



Η πυρκαγιά



Εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες, που ξεκίνησαν απ' τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιούσε η χαρντ ροκ μπάντα, Great White, που ήταν στη σκηνή εκείνη τη βραδιά. Τα πυροτεχνήματα έκαψαν τους κουρτίνες πίσω απ' τη σκηνή και από εκεί η φωτιά επεκτάθηκε. Ο Kinan είχε εγκαύματα τρίτου και τέταρτου βαθμού στο 40% του σώματος του. Η ζημιά που υπέστη το σώμα του τον έκανε να χάσει δάχτυλα χεριών και ποδιών του, καθώς και το αριστερό του μάτι.


Ακόμα και έτσι ο Kinan αρνήθηκε πεισματικά από την πρώτη στιγμή να νιώσει οίκτο για τον εαυτό του. Αποκαλεί την 10η Μαΐου του 2003 ως τη «δεύτερη γέννησή του», καθώς ήταν τότε που ξύπνησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου ύστερα από 3 μήνες σε κώμα. Όταν τον ρωτούν γιατί, απαντά «Γιατί έζησα». «Γιατί παραλίγο να πεθάνω τρεις φορές κατά τη διάρκεια των χειρουργείων και θα μπορούσα να έχω πεθάνει όταν έπεσα σε κώμα. Η κοπέλα στο διπλανό κρεβάτι έφερε πανομοιότυπα τραύματα με εμένα και δεν τα κατάφερε» λέει ο Kinan.



Οι εφιάλτες της ημέρας


Ο Kinan έκανε 128 χειρουργικές επεμβάσεις αυτά τα 11 χρόνια και αναμένεται να κάνει ακόμα περισσότερες. Όμως η καταστροφή που προκάλεσε αυτή η τραγωδία επεκτείνεται πολύ περισσότερο απ' τα τραύματα του σώματος. Για χρόνια των στοίχειωναν οι φλόγες και η πυρκαγιά ζωντάνευε στο μυαλό του στιγμές της καθημερινότητας του.


«Πάσχω από εφιάλτες της ημέρας, όπως τους λέω. Βλέπω πράγματα να τυλίγονται στις φλόγες σε ανύποπτο χρόνο. Ξέρω πως δε συμβαίνει πραγματικά όμως το μυαλό μου το κάνει αληθινό» λέει ο Kinan.


Παρότι ο Kinan προσπαθεί να αποφύγει οτιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει τα οράματα με τη φωτιά, μερικές φορές ο τρόμος τον νικά. Όπως έγινε με το κονσέρτο του Michael Buble τον προηγούμενο Νοέμβρη. «Ξεκίνησε την παράσταση και όλη η σκηνή καλύφθηκε απ' τις φλόγες» όπως θυμάται ο Kinan. «Καθόμασταν 6 σειρές πίσω απ' τη σκηνή και ένιωσα το κύμα της θερμότητας να με τυλίγει σαν κουβέρτα». Όπως περιγράφει, είχε ιδρώσει ολόκληρος και η καρδιά του χτυπούσε σαν τρελή, έπεσε στο έδαφος και κρατούσε το κεφάλι του μέχρι ο εφιάλτης να τελειώσει.


Αν και ακόμα μάχεται με το φόβο του, οι εφιάλτες του έχουν μειωθεί, γιατί βρήκε κάτι που δεν τολμούσε να ελπίζει πως θα βρει: Στις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής του βρήκε την αγάπη...



Ο έρωτας


Ο Kinan γνώρισε την Carrie Pratt σε μία συνάντηση που έγινε για θύματα πυρκαγιάς το 2007 και οι δύό τους έγιναν αμέσως φίλοι. Τα χρόνια ενίσχυσαν τη φιλία τους και όταν η Pratt πήρε διαζύγιο τον Ιανουάριο του 2010 εξελίχθηκε σε ρομαντική σχέση. Η πρώτη κίνηση έγινε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στο συνέδριο θυμάτων πυρκαγιάς της Νέας Υόρκης.


«Ήμασταν μεγάλη παρέα για δείπνο, γιορτάζοντας τα γενέθλια μου όταν εκείνος με πλησίασε και με φίλησε» είπε η Pratt στο People. «Του είπα πως αυτό ήταν υπέροχο και του χαμογέλασα».


Οι δυο τους ήταν αχώριστοι για το υπόλοιπο του ταξιδιού και έτσι ξεκίνησαν μια σχέση από απόσταση. «Μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες ήξερα πως ήμουν ερωτευμένη» λέει εκείνη.


Ο Kinan ένιωσε το ίδιο .Το Σεπτέμβριο που ακολούθησε μετακόμισε στη Μασαχουσέτη και τον Οκτώβριο του 2012 της έκανε πρόταση γάμου.


Ο Kinan σχεδίασε την παραμικρή λεπτομέρεια. Αγόρασε το δαχτυλίδι που, όπως είχε προσέξει, της είχε τραβήξει το ενδιαφέρον μερικούς μήνες πριν. Έκανε την πρόταση στο Βανκούβερ, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο συνέδριο του 2007 και έκανε κρατήσεις στο ξενοδοχείο που έμειναν για πρώτη φορά, όμως άφησε την Pratt να διαλέξει το εστιατόριο που δείπνησαν.


Καθώς όμως έμπαιναν μέσα στο εστιατόριο τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. «Η διακόσμηση του εστιατορίου περιλάμβανε κηροπήγια κατά μήκος του τοίχου» είπε η Pratt «και πίσω απ' τα κεριά υπήρχαν καθρέφτες, έτσι σου έδινε την εντύπωση...»


«...ότι το δωμάτιο φλεγόταν» ολοκληρώνει τη φράση της ο Kinan. Ο ήρωας, Kinan, βρήκε μέσα του τη δύναμη όχι μόνο να ολοκληρώσει αυτό το δείπνο αλλά και να κάνει πρόταση στην αγαπημένη του. Τον Απρίλιο η οικογένεια τους ολοκληρώθηκε, όταν η κόρη τους ήρθε στον κόσμο.


«Ήμουν μόνος πριν γνωρίσω την Carrie» λέει ο Kinan. «Αναρωτιόμουν αν θα βρισκόμουν ποτέ ξανά σε μια σχέση και αποφάσισα να είμαι ο καλύτερος πατέρας στον κόσμο για τη μικρή μας, Hadley».


Επιζώντες πυρκαγιάς σαν τον Kinan προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να τιμήσουν τα θύματα. Την Παρασκευή, ο Kinan και η Pratt θα μιλήσουν για την πρόκληση της επούλωσης των σωματικών και ψυχολογικών τραυμάτων. Θα είναι απ' τους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου για θύματα πυρκαγιάς που θα γίνει στην Καλιφόρνια, το ίδιο συνέδριο που τους έφερε κοντά χρόνια πριν.


Παρόλα τα εμπόδια ο Kinan κατάφερε, με τον πιο θαυμαστό τρόπο, να ξαναφτιάξει τη ζωή του.


«Όταν ξύπνησα και κατάλαβα τι είχε συμβεί, τότε είπα στον εαυτό μου πως αυτές οι κάρτες μου μοιράστηκαν και πρέπει να παίξω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης