Μπορούν οι προηγούμενοι εραστές να δώσουν τα χαρακτηριστικά τους στα παιδιά σας;

Μπορούν οι προηγούμενοι εραστές να δώσουν τα χαρακτηριστικά τους στα παιδιά σας;

Όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την γέννηση ενός παιδιού ίσως θα πρέπει να τα ξεχάσουμε...

Μπορούν οι προηγούμενοι εραστές να δώσουν τα χαρακτηριστικά τους στα παιδιά σας;
Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε μιλήσει πρώτος για την «τελογονία», ισχυριζόμενος ότι τα παιδιά που γεννιούνται από ένα ζευγάρι δεν φέρουν μόνο τα χαρακτηριστικά των γονιών τους, αλλά και των προηγούμενων εραστών της μητέρας τους!  

Η θεωρία της «τελογονίας» ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα, όπου πολλοί ήρωες, όπως ο Θησέας, δεν είχαν μόνο έναν πατέρα, αλλά δύο, έναν θεό και έναν άνθρωπο! Εξάλλου λόγω αυτής της πεποίθησης απαγορευόταν στους βασιλείς να παντρεύονται με γυναίκες  που ήταν  διαζευγμένες. Η θεωρία της «τελογονίας» εξακολούθησε να είναι αποδεκτή κατά τον Μεσαίωνα μέχρι περίπου τις αρχές του 19ου αιώνα.

Κλείσιμο


Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού η ανθρωπότητα πίστευε ότι η «τελογονία» ήταν μόνο μια αφελής δεισιδαιμονία... Πρόσφατα όμως ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία απέδειξαν κάτι το απίστευτο, προς το παρόν, μόνο σε μύγες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν σε μικρές μύγες φρούτων ότι τα νεογέννητα μοιάζουν ως προς το μέγεθος στο πρώτο αρσενικό με το οποίο ζευγάρωσε η μητέρα τους στο παρελθόν και όχι στο τελευταίο αρσενικό με το οποίο γονιμοποιήθηκε!

Η ερευνήτρια Angela Green δήλωσε  ότι το γεγονός οφείλεται επειδή μόρια από το σπέρμα του πρώτου συντρόφου απορροφώνται από τα ανώριμα ωάρια του θηλυκού και επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά των απογόνων. Η δόκτωρ Green τονίζει ότι όσες φορές οι επιστήμονες θεωρούν ότι έχουν λύσει κάποια από τα μυστήρια της Φύσης, τόσο εκείνη τους εκπλήσσει!

Ο δόκτωρ Stewart Wigby, από το τμήμα Ζωολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στη Βρετανία, υποστήριξε ότι γνωρίζει την έρευνα της Green και δήλωσε ότι πράγματι στα έντομα είναι δυνατόν το σπερματικό υγρό του πρώτου αρσενικού να επηρεάζει τους μετέπειτα απογόνους του θηλυκού που γονιμοποιείται με άλλα αρσενικά, αλλά, όταν πρόκειται για θηλαστικά, ο ίδιος συμπληρώνει, ότι λόγω της διαφορετικής τους αναπαραγωγικής φυσιολογίας, σε σύγκριση με τα έντομα, η «τελογονία» δεν υφίσταται.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι οι ερευνητές με τον Βρετανό επιστήμονα, ενώ κάποιοι προσθέτουν ότι η τελογονία θα μπορούσε να έχει  επιρροή στον τομέα της συμπεριφοράς, για παράδειγμα μια γυναίκα που είχε πρώτο σύντροφο έναν εύπορο άντρα θα είναι σε καλή φυσική κατάσταση και θα επενδύει περισσότερα στη φροντίδα του νεογέννητου παιδιού της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης