Πώς να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο!

Πώς να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν σκέφτεσαι να το ξεκινήσεις 

Πώς να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο!
Το τρέξιμο είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα είδη αερόβιας άσκησης που μπορείς να κάνεις για όλο το σώμα. Είναι τέλειο για την κυκλοφορία του αίματος, το τέντωμα των μυών και την υγεία της καρδιάς σου. Παρόλα αυτά, όπως πολλά πράγματα στη ζωή, μόνο και μόνο επειδή σου κάνουν καλό δε σημαίνει πως είναι και εύκολα. Δες τι μπορείς να κάνεις για να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο!

Μάθε το σωστό τρόπο
Αν δεν είσαι δρομέας, το τρέξιμο δε θα είναι εύκολο στην αρχή. Και δε θα είναι καθόλου εύκολο αν δε μάθεις να το κάνεις σωστά. Αν δεν έχεις συνηθίσει να γυμνάζεσαι πολύ γενικότερα, πρέπει να ξεκινήσεις χαλαρά. Άρχισε πηγαίνοντας βόλτες ή κάνοντας εύκολες ορειβασίες και αύξανε την απόσταση όσο περνάει ο καιρός φτάνοντας τα 30-60 λεπτά.

Κλείσιμο
 Η ποδηλασία ή το ελλειπτικό μηχάνημα στο γυμναστήριο είναι επίσης υπέροχοι τρόποι για να βρεις τη φόρμα σου πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο. Όταν θα είσαι αρκετά άνετη πλέον στο περπάτημα, μπορείς να προχωρήσεις στο τρέξιμο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να τρέχεις πατώντας πρώτα τις πατούσες σου και μετά τις μύτες των ποδιών σου. 
 
Μην ξεκινάς από τα δύσκολα
Αν δεν έχεις τρέξει ποτέ στο παρελθόν και προσπαθήσεις να τρέξεις 3 χιλιόμετρα την πρώτη φορά, δε θα το διασκεδάσεις καθόλου. Όπως με όλα τα πράγματα που πρωτοξεκινάς, κάνε μικρά και σταθερά βηματάκια. Τρέχε ένα λεπτό και περπάτα άλλο ένα. 

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης