5 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το περιστασιακό σεξ

5 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το περιστασιακό σεξ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το περιστασιακό σεξ μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας

5 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το περιστασιακό σεξ
Η αρχή έγινε με ένα ρεπορτάζ του περιοδικού Science of Us. Ακολούθησε μια νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το περιστασιακό σεξ μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας.

Οι ψυχολόγοι λοιπόν προσπαθούν σύμφωνα με άρθρο του «New York Magazine» να αφαιρέσουν το κοινωνικό στίγμα του περιστασιακού σεξ και να το απενοχοποιήσουν, καθώς αυτό μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας.

Σύμφωνα με την Zhana Vrangalova, υπεύθυνη της έρευνας και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, υπάρχουν όμως πέντε πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το περιστασιακό σεξ και τα οποία θα βοηθήσουν στο να το απενοχοποιήσουμε.

Κλείσιμο
1. Πώς επηρεάζει το γήρας τα οφέλη του περιστασιακού σεξ;

Η μεγάλη αυτή έρευνα έχει γίνει για το περιστασιακό σεξ πάνω σε εφήβους και ενήλικες νεαρής ηλικίας, και γενικώς η κοινωνία μας θεωρεί ότι το περιστασιακό σεξ αφορά μόνο τις νεαρές ηλικίες. «Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το περιστασιακό σεξ μετά τα 30 και πώς αυτό επηρεάζεται από την ηλικία, πώς επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση και υγεία» λέει η ερευνήτρια. Όταν όλοι μας οι φίλοι έχουν παντρευτεί και εμείς συνεχίζουμε να έχουμε περιστασιακές σχέσεις, αυτό μας επηρεάζει αρνητικά; Ευχαριστιόμαστε το σεξ λιγότερο; Οι ψυχολόγοι δεν γνωρίζουν για αυτό και θέλουν να μελετήσουν τώρα τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ.
2. Είναι όλες οι συνευρέσεις ισότιμες και ... κοινή συναινέσει;

Το περιστασιακό σεξ μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά context. Πολλές φορές είναι μια συνεχής σχέση τύπου “φίλοι με έξτρα” άλλες φορές ένα one-night-stand. Οι διαφορετικές συνευρέσεις έχουν και διαφορετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

3. Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη του περιστασιακού σεξ;

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες έχουν μελετήσει μόνο τα βραχυπρόθεσμα οφέλη σε διάστημα εβδομάδας με έτους. Οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τι αντίκτυπο έχουν αυτές οι συναντήσεις μετά από κάποια χρόνια.


4. Ποιες οι διαφορές σε σχέση με το φύλο, όσον αφορά στο περιστασιακό σεξ;

«Οι άνδρες επιθυμούν περισσότερο περιστασιακό σεξ απ' ότι οι γυναίκες αλλά είναι ακόμα ακαθόριστο αν αυτό οφείλεται σε κοινωνικούς ή βιολογικούς λόγους» λέει η ερευνήτρια. «Οι φοιτητές που συμμετέχουν στις έρευνές μας έχουν διαφορές και στους οργασμούς. Τα κορίτσια με περιστασιακό σεξ έχουν οργασμούς κατά 40%, ενώ τα αγόρια φτάνουν στο 70%. Και αυτό πιθανώς να έχει να κάνει με το πώς η κοινωνία θεωρεί ότι πρέπει να λειτουργούμε και να επικοινωνούμε όταν κάνουμε περιστασιακό σεξ».


5. Υπάρχουν ταξικές και φυλετικές διαφορές στο ζήτημα;

Για τους ερευνητές, τα «δείγματα» των ερευνών ήταν λευκά εύπορα παιδιά. Αλλά με νέες έρευνες ανακαλύπτουν ότι σε χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και σε μη-λευκές κοινότητες των ΗΠΑ, τα κορίτσια ζητούσαν και έκαναν λιγότερο περιστασιακό σεξ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης