Η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας; Το νερό!

Η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας; Το νερό!

Στα γεύματά σας αντικαταστήστε χυμούς και ανθρακούχα με νερό

Η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας; Το νερό!
Το νερό είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του ανθρώπου στην υγιεινή διατροφή και στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Η παχυσαρκία από την άλλη είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται στην σύγχρονη εποχή, με την παιδική παχυσαρκία να χτυπάει κόκκινο. Τι σχέση, λοιπόν, έχει το νερό με την παχυσαρκία; 

Οι ειδικοί λένε ότι το νερό είναι ο πιο δυνατός φυσικός λιποδιαλυτής, ενώ συνιστούν στους γονείς να αντικαταστήσουν τους χυμούς και τα ανθρακούχα ποτά με κανάτες νερού κατά την ώρα του φαγητού, ώστε να μειώσουν αφενός την ποσότητα της ζάχαρης που λαμβάνουν ημερησίως τα παιδιά τους και αφετέρου να εξαλείψουν τον κίνδυνο για εμφάνιση παχυσαρκίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη. 

Η Σούζαν Τζεμπ, καθηγήτρια διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει ότι «πολύ απλές συμβουλές στους γονείς μπορούν να διαδραματίσουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη βελτίωση της διατροφής των παιδιών». 

Κλείσιμο
«Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πίνουν νερό. Μετά τον απογαλακτισμό, τα παιδιά πρέπει να πίνουν νερό. Υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα από ποτά εκεί έξω, [αλλά] δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πίνουν τίποτε άλλο παρά νερό», συμβουλεύει τους γονείς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης