Το παράκανες με τα γλυκά τις τελευταίες μέρες; Δες πώς να επανορθώσεις!

Το παράκανες με τα γλυκά τις τελευταίες μέρες; Δες πώς να επανορθώσεις!

Το σώμα σου χρειάζεται συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού για να λειτουργεί σωστά

Το παράκανες με τα γλυκά τις τελευταίες μέρες; Δες πώς να επανορθώσεις!
Αν τον τελευταίο καιρό τρως πολλά γλυκά τότε δε φροντίζεις αρκετά τον εαυτό σου. Οι ειδικοί λένε πως η μεγάλη επιθυμία σου για γλυκά μπορεί να οφείλεται σε άγχος, ορμονικές αλλαγές και κακές διατροφικές συνήθειες.

Το σώμα σου χρειάζεται συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού για να λειτουργεί σωστά. Αν εσύ παραλείπεις γεύματα, τρως άτσαλα ή αποφεύγεις πρωτεϊνες και υδατάνθρακες, η επιθυμία σου γλυκά κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί καθώς τα χρειάζεται ο οργανισμός σου. Στην τελική αυτό σημαίνει πως μπορεί να καταλήξεις με ένα τεράστιο παγωτό στο χέρι ή να πέσεις με τα μούτρα σε συγκεκριμένες “κακές” τροφές. 

Αν σου συμβαίνει, λοιπόν, κάτι τέτοιο τον τελευταίο καιρό και δε θέλεις να κάνεις βραδινές ατασθαλίες μετανιώνοντάς το μετά, δες τι μπορείς να κάνεις για να το σταματήσεις...
 
Κλείσιμο
Μην αφήνεις πολλές ώρες να περνούν ανάμεσα στα γεύματά σου
: Καλό είναι να τρως κάθε 4-5 ώρες για να διατηρείς σε ένα επίπεδο τα σάκχαρα του αίματός σου και να ελέγχεις την πείνα σου.
 
Κράτα μία ισορροπία:
Διατήρησε σε μία ισορροπία την καθαρή πρωτεϊνη, τους υδατάνθρακες και τα καλά λιπαρά. Μην το παρακάνεις με ένα από αυτά καθώς το σώμα σου θα ζητήσει περισσότερο. 
 
Ενυδάτωσε πρώτα τον οργανισμό σου: Την επόμενη φορά που θα θελήσεις σοκολάτα πιες πρώτα ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Μπορεί το σώμα σου να έχει μπερδευτεί και να μην ξέρει αν πεινάει ή διψάει. 

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης