Νέος σύντροφος: Πώς θα τον βάλω στη ζωή του παιδιού μου;

Νέος σύντροφος: Πώς θα τον βάλω στη ζωή του παιδιού μου;

Ένας δεύτερος γάμος μπορεί να φέρει την ισορροπία σε προσωπικό επίπεδο αλλά να ταράξει τη σχέση με ένα παιδί. Δείτε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να βιώσει ομαλά αυτή τη μεγάλη αλλαγή.

Γ. Καμίνης: Ψήφος συντήρησης της σημερινής κατάστασης η αποχή
Νέος σύντροφος: Πώς θα τον βάλω στη ζωή του παιδιού μου;
Όταν έρθει ο καιρός να πάρετε τη μεγάλη απόφαση είναι λογικό η σκέψη σας να είναι στο παιδί σας που έχετε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο. Σας κατακλύζουν πολλά ερωτηματικά , αμφιβολίες και προβληματισμοί, όπως , πως θα το πάρει, πως θα δεχτεί την νέα οικογένεια, πως θα συμβιώσετε εσείς και το παιδί σας με το νέο ή τη νέα σας σύντροφο (αυτό αφορά το γονιό που μένει μαζί με το παιδί).

Είναι βέβαιο ότι έχετε συζητήσει μαζί με το σύντροφό σας πολλές φορές και ότι αποδέχεται το γεγονός πως εσείς έχετε ένα παιδί, αναρωτιέστε όμως πως θα είναι η καθημερινότητα. Και από την άλλη, πως θα δεχτεί το παιδί σας το ενδεχόμενο ενός νέου μωρού, με το /τη δεύτερο/η σύζυγο, πως θα αντιδράσει ο φυσικός γονιός του παιδιού σας και το περιβάλλον σας κ.λπ. Κι όμως, παρά τους προβληματισμούς σας, δικαιούστε να κάνετε μια νέα αρχή, να ξανά φτιάξετε τη ζωή σας.

Οπωσδήποτε, η προσαρμογή στη νέα οικογένεια δεν είναι ανέφελη, διότι τα παιδιά από τον προηγούμενο γάμο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα νέα δεδομένα. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, γιατί το διαζύγιο των γονιών τους ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία στη ζωή τους. Ένας δεύτερος γάμος, λοιπόν, του ενός ή και των δυο γονιών, είναι μια εξίσου δύσκολη κατάσταση, γιατί σημαίνει μια βαθιά και ίσως οδυνηρή αλλαγή για το παιδί.

Κλείσιμο
Οι μορφές της εκτεταμένης οικογένειας που προκύπτουν από ένα δεύτερο γάμο είναι αρκετές, και, συνεπώς, τα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργούνται σε κάθε παιδί είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν. Μαγική συνταγή γα την επίλυσή τους δεν υπάρχει. Ένα, όμως, είναι σίγουρο, ότι ακόμα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις μπορούν να ξεπεραστούν, αν και τα δυο μέλη του νέου ζευγαριού προσέξουν τη συμπεριφορά τους.

Είναι αξίωμα ότι κάθε παιδί χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και σταθερότητα. Το περιβάλλον πρέπει να του δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
 
Όταν οι γονείς ξανά παντρεύονται το παιδί ίσως:
- Νιώσει το γάμο αυτό σαν απειλή
- Αισθανθεί ανταγωνιστικά προς το σύντροφο του πατέρα ή της μητέρας του, προσπαθώντας έτσι να διεκδικήσει την αγάπη του γονιού του.
- Ερμηνεύσει τη νέα αυτή φάση της ζωής του ως απόρριψη του άλλου γονιού αλλά και του ίδιου.
- Πάψει να διατηρεί την ενδόμυχη ελπίδα που έτρεφε μετά το χωρισμό των γονιών του ότι κάποια στιγμή θα επανασυνδέονταν.
- Αισθανθεί πάλι μέσα του την ανασφάλεια και το φόβο της εγκατάλειψης κ.α
Ωστόσο, αυτά είναι θέματα που, αν τα χειριστείτε με προσοχή, μπορείτε να τα ελέγξετε.

Βήματα που πρέπει να κάνετε…
- Προτού προχωρήσετε στο δεύτερο γάμο, καλό είναι να έχετε συζητήσει αναλυτικά με το σύντροφό σας τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στο παιδί σας.
- Να τον/την ενημερώσετε για τον τρόπο της επικοινωνίας σας, την οικονομική συνδρομή σας στην ανατροφή του, τις ιδιαιτερότητες του παιδιού σας, τον τρόπο που του επιβάλλετε την πειθαρχία, τα μαθήματα που κάνει, τα εξοδά του κ.λπ.
- Ξεκαθαρίστε του την στάση που περιμένετε να έχει.

Διαβάστε περισσότερα από το faysbook.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης