Γυμνή Γιόγκα: Η εμπειρία μιας ρεπόρτερ της «Independent»

Γυμνή Γιόγκα: Η εμπειρία μιας ρεπόρτερ της «Independent»

Προτιμώ οι συμμετέχοντες να είναι γυμνοί, γιατί έτσι εμπεδώνουν τις βασικές αρχές της γιόγκα που είναι η βαθιά αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, η «απαριγκράχα», όπως ονομάζεται στην Ινδία

Γυμνή Γιόγκα: Η εμπειρία μιας ρεπόρτερ της «Independent»
Μόδα έχει γίνει εδώ και καιρό στην Αμερική η νάγκνα γιόγκα, που σημαίνει να κάνει κάποιος γιόγκα χωρίς ρούχα, δηλαδή εντελώς γυμνός. Σύμφωνα με τους λάτρεις της συγκεκριμένης γυμναστικής η εμπειρία που βιώνεις είναι κάτι παραπάνω από μοναδική καθώς η αίσθηση της ελευθερίας που έχεις δεν περιγράφεται.

Η «νάγκνα γιόγκα» έχει πανάρχαιες ρίζες και αρκετοί την ασκούν και σήμερα στην Ινδία. Η μόδα της στον δυτικό κόσμο ξεκίνησε με τους χίπις της δεκαετίας του '60, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε ξανά στην Αμερική αλλά και στο Λονδίνο.

Η ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας «Independent» Τσέλσι Τζέιμς Μουρ, χωρίς να βγάλει τα ρούχα της, συμμετείχε σε ένα ομαδικό μάθημα γυμνής γιόγκα που διήρκησε 90 λεπτά και στοίχισε 90 ευρώ. Η κουβέντα μάλιστα που έκανε με τη δασκάλα Ανέτ ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστική:

«Προτιμώ οι συμμετέχοντες να είναι γυμνοί, γιατί έτσι εμπεδώνουν τις βασικές αρχές της γιόγκα που είναι η βαθιά αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, η «απαριγκράχα», όπως ονομάζεται στην Ινδία. Επίσης ξεπερνάει κανείς έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του, νιώθει ότι τα ρούχα συμβολίζουν όσα τον κρατούν δέσμιο. Οταν τα βγάλει, αισθάνεται νικητής, θριαμβευτής».

Οσο για τη ρεπόρτερ της εφημερίδας, μετά το τέλος του προγράμματος, είπε: «Μετά την προσωπική μου εμπειρία δεν μπορώ εύκολα να το εξηγήσω, αλλά μάλλον ανακαλεί την εποχή που βρίσκεται κανείς στην κοιλιά της μητέρας του. Το να σπάσει κανείς τις αλυσίδες του καταναλωτισμού και να παραδοθεί σε ένα φωτεινό διάλειμμα γυμνής γιόγκα είναι απελευθερωτικό για κάποιους. Ακούγεται θαυμάσιο, πάντως για μένα αποδείχθηκε ένα βηματάκι που δεν κατάφερα να κάνω».  
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης