Πώς μπορεί να μας βλάψει η Αστρολογία;

Πώς μπορεί να μας βλάψει η Αστρολογία;

Μας κάνει έτοιμους για καβγά...

Πώς μπορεί να μας βλάψει η Αστρολογία;
Κι όμως, η Αστρολογία μπορεί να μας κάνει κακό! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και του Τζον Χόπκινς στις ΗΠΑ υποστηρίζουν πως όταν οι αστρολογικές προβλέψεις γράφουν κάτι αρνητικό για το ζώδιό μας, τότε επηρεάζεται αρνητικά η συμπεριφορά μας στην διάρκεια της ημέρας και γινόμαστε πιο προκλητικοί, αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουμε για να αλλάξουμε τη... μοίρα μας. Συνήθως, εάν το ζώδιό μας έχει αρνητικές προβλέψεις, τότε η συμπεριφορά μας είθισται να είναι εριστική και απότομη.

Οι επιστήμονες ρώτησαν ένα δείγμα Αμερικανών προτού αυτοί συμβουλευτούν τα ζώδιά τους για το αν θα πάνε σε πάρτι ή θα μείνουν στο σπίτι για φασίνα. Αυτοί που διάβασαν στο ζώδιό τους αρνητικά σχόλια, προτίμησαν να πάνε σε πάρτι ενώ όσοι δεν τα διάβασαν, προτίμησαν να κλειδαμπαρωθούν στο σπίτι τους. Η επιλογή αυτών που προτίμησαν το πάρτι παρά τα δυσμενή αστρολογικά σχόλια δείχνει ότι προσπάθησαν να αλλάξουν το ριζικό τους όμως ξέχασαν στην... πορεία τους τρόπους τους.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, Κατίνα Κούλοφ, για τους περισσότερους ανθρώπους, η αστρολογία έχει απλώς πλάκα, για άλλους όμως είναι απαραίτητος οδηγός για την καθημερινότητά τους. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι όσοι διαβάζουν σε καθημερινή βάση το ζώδιό τους, έχουν την τάση να παρουσιάσουν σκαμπανεβάσματα στην συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική "Telegraph", τα αρνητικα σχόλια στο ζώδιό μας, μας προκαταβάλλουν και μας καθιστούν πιο ευάλωτους σε τσακωμούς.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην "Επιθεώρηση Ερευνας του Καταναλωτή" έδειξε ότι, όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους, όταν βλέπουν στο ζώδιό τους να γράφονται άσχημα πράγματα, γίνονται πιο αγενείς. Πάντως, παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι, διαβάζοντας κανείς το ζώδιό του, μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή του αλλά και να κινητοποιηθεί αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης