Καστανομάτης και baby face; Να γιατί σας λατρεύουν οι γυναίκες...

Καστανομάτης και baby face; Να γιατί σας λατρεύουν οι γυναίκες...

Μήπως η έρευνα ξέχασε... το πορτοφόλι; - Ασαφή τα συμπεράσματα για τις γυναίκες

Βουτιά θανάτου σε χαράδρα στην Αλβανία
Καστανομάτης και baby face; Να γιατί σας λατρεύουν οι γυναίκες...
Υπάρχει λόγος που οι γυναίκες παραδίνονται άνευ όρων στο βλέμμα ενός άντρα με καστανά μάτια! Και επειδή σε αυτή τη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο, μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE, έρχεται να μας λύσει όλες τις απορίες...

Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο «Charles» της Πράγας και βασίστηκε σε δείγμα 142 γυναικών και 98 αντρών. Οι ειδικοί, αφού φωτογράφισαν συνολικά 80 φοιτητές και των δύο φύλων, 40 και 40 αντίστοιχα, ζήτησαν από τους εθελοντές να αξιολογήσουν τα πορτρέτα τους για αξιοπιστία, γοητεία και δυναμισμό, σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 10. 

Κάνοντας μια ανάλυση του προσώπου των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, διαπίστωσαν ότι οι άντρες με καστανά μάτια έχουν χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους που μοιάζουν αρκετά σε εκείνα ενός μωρού: μεγαλύτερο στόμα και μύτη, έντονα ζυγωματικά και μακριές βλεφαρίδες. «Με άλλα λόγια, έχουν το λεγόμενο baby face, που τους κάνει να δείχνουν πιο χαρούμενοι και να είναι πιο αξιαγάπητοι, άρα και πιο έμπιστοι», επισημαίνει ο δρ. Karel Kleisner, ένας εκ των ερευνητών.

Κλείσιμο
Κάτι ακόμη που διευκρινίζεται στην έρευνα είναι ότι σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το σχήμα του προσώπου του αρσενικού. Δηλαδή, έπειτα από την ολοκλήρωση της μελέτης οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης που νιώθουν οι γυναίκες για τους άντρες με καστανά μάτια δεν οφείλεται απλά στο χρώμα, αλλά και στο γενικότερο σχήμα του προσώπου που τα φιλοξενεί.

Ασαφή συμπεράσματα για τις γυναίκες

Οι ειδικοί ωστόσο, δυσκολεύτηκαν να «διαβάσουν» τις γυναίκες, καθώς στο πείραμα δεν υπήρχαν αισθητές διαφορές ώστε να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης