Ιαπωνία: «Χάσε κιλά και θα σου μειώσουμε το ενοίκιο!»

Ιαπωνία: «Χάσε κιλά και θα σου μειώσουμε το ενοίκιο!»

Και όμως, αυτή η τακτική ακολουθείται και αφορά αποκλειστικά σε γυναίκες...

Ιαπωνία: «Χάσε κιλά και θα σου μειώσουμε το ενοίκιο!»

Μία από τις πιο έξυπνες ιδέες για παροχή κινήτρων σχετικά με την απώλεια βάρους και την ενθάρρυνση για υγιείς ανθρώπους σκέφτηκε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Ασία.

Αναλυτικά, η εταιρεία «Lady Share House B & D», μια οικιστική μονάδα στην  Οσάκα της Ιαπωνίας απευθυνόμενη αποκλειστικά σε γυναίκες, βασίζεται σε ένα σύμφωνο ενοικίασης με το οποίο το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται με βάση το κυμαινόμενο βάρος τους! Ήτοι, όσο περισσότερο βάρος χάνουν, τόσο λιγότερο ποσό θα πληρώσουν για το ενοίκιό τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ενοικιαστές για κάθε κιλό που χάνουν θα πληρώνουν 1.000 γιεν λιγότερα, δηλαδή 7,70 ευρώ.Το ίδιο ποσό θα κληθούν να δώσουν εάν βάλουν ένα κιλό.
Κλείσιμο

Σημειώνεται πως κάθε γραμμάριο που χάνει ή παίρνει κανείς ισοδυναμεί με ένα γεν πάνω ή κάτω από το βασικό μίσθωμα, που ορίζεται από την εταιρεία ως 38.000 γιεν + τα κιλά του ενοικιαστή x 1.000 γιεν ανά διαμέρισμα (π.χ. Εάν κάποια γυναίκα είναι 70 κιλά, θα πληρώσει 70.000 +38.000 =108.000 γιεν).




Στο συγκρότημα επίσης, υπάρχει ένας χώρος με εξοπλισμό γυμναστικής, προκειμένου οι ενοικιαστές να ελέγξουν το βάρος τους ή να το μειώσουν. Παρέχονται, δε, μειωμένες τιμές σε προϊόντα ομορφιάς και δωρεάν διαλέξεις σχετικά με τη διαχείριση βάρους.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως το εν λόγω εγχείρημα πραγματοποιείται στην Ιαπωνία, μια χώρα που το 30 τοις εκατό των γυναικών στα είκοσί τους είναι λιποβαρή.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι με τα 7,70 ευρώ, στην Ιαπωνία κάποιος μπορεί να αγοράσει μία μπύρα, οπότε μάλλον δεν αποτελεί και τόσο ισχυρό κίνητρο... 

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης