Μαρτυρικός θάνατος για ιπποπόταμο σε ζωολογικό κήπο - Κατάπιε μπαλάκι του τένις

Μαρτυρικός θάνατος για ιπποπόταμο σε ζωολογικό κήπο - Κατάπιε μπαλάκι του τένις

Στον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης ένας ιπποπόταμος έπεσε θύμα ενός ασυνείδητου επισκέπτη

Μαρτυρικός θάνατος για ιπποπόταμο σε ζωολογικό κήπο - Κατάπιε μπαλάκι του τένις
Κάποιος ασυνείδητος επισκέπτης στον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης έριξε μια μπάλα του τένις στον περίβολο που βρισκόταν ένας ιπποπόταμος, ο Μάικελ. Ο χαριτωμένος ιπποπόταμος, που πέρυσι είχε ψηφιστεί από τους επισκέπτες ως το πιο αγαπητό ζώο του κήπου, για τον ήπιο χαρακτήρα του και για το πόσο καλά κολυμπούσε, κατάπιε την μπάλα, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο νόστιμο φρούτο, πιθανώς για μήλο.



Οι ειδικοί του κήπου επισημαίνουν ότι δεν παρατήρησαν το γεγονός, μέχρι που το ζώο βρέθηκε νεκρό στον χώρο όπου κολυμπούσε, τέσσερις μέρες μετά. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Φρανκφούρτης, καθηγητής Manfred Niekisch, δήλωσε ότι το ζώο έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική ανησυχία πριν τον θάνατό του, αλλά το προσωπικό δεν γνώριζε τι είχε συμβεί. Ο ίδιος τόνισε ότι οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου εξέτασαν τον Maikel, αλλά δεν ήταν δυνατόν να του κάνουν υπέρηχο εξαιτίας του τεράστιου βάρους του.

Όταν ο ιπποπόταμος πέθανε οι υπεύθυνοι του κήπου φοβούμενοι για πιθανή ασθένεια που θα μπορούσε να προσβάλλει και τους άλλους ιπποπόταμους του κήπου ζήτησαν να γίνει νεκροτομή στο ζώο σε παθολογικό εργαστήριο που προορίζεται για ανθρώπινα θύματα εγκλημάτων.
Κλείσιμο

Η γιατρός Anne Nesseler, που έκανε την νεκροτομή στο άτυχο ζώο, βρήκε την μπάλα του τένις που είχε φράξει το έντερό του. Η ίδια δήλωσε ότι ο ιπποπόταμος πέθανε από μαρτυρικό θάνατο και χαρακτήρισε «ηλίθια» και «σκληρή» την πράξη που έγινε σε βάρος του ζώου.

Μια ειδική ομάδα για τα εγκλήματα κατά των ζώων, που έχει συσταθεί από την αστυνομία της Φρανκφούρτης, πρόκειται να διερευνήσει το θέμα και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του ενόχου της αποτρόπαιας αυτής πράξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης