Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ εν δυνάμει το νέο επίκεντρο της επιδημίας

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ εν δυνάμει το νέο επίκεντρο της επιδημίας

Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ την ώρα που ο Τραμπ σκέφτεται να «σπάσει» την καραντίνα για να σώσει την οικονομία - Ακτίνα ελπίδας για την Ιταλία βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 

koronoios-koronaios-usa-arthro
Μία ακτίνα ελπίδας βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι ακόμη «πολύ, πολύ νωρίς».

Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει παράλληλα «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας.

Οταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν το νέο επίκεντρο, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις απάντησε: «Αυτήν την στιγμή διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Αρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

corona12_2


Στη Νέα Υόρκη το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ με τον Covid- 19 να σκοτώνει πάνω από έναν πολίτη κάθε ώρα που περνάει, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά στη Νέα Υόρκη, καθώς τόσο ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο όσο και ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησαν επείγουσα και καλύτερη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να νοσήσει περίπου το 80% του πληθυσμού.

Τις τελευταίες 24 ώρες , το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η εκπρόσωπος.

Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τα σημερινά 334.981 κρούσματα και τους 14.510 θανάτους, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

ny_coronavirus


Ο Τραμπ «σπάει» την καραντίνα στις ΗΠΑ για να σώσει την οικονομία

Στο μεταξύ, έτοιμος να «σπάσει» την καραντίνα και να άρει τα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διασώσει την αμερικανική οικονομία και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως δήλωσε από το προεδρικό βήμα στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται και πάλι να κάνει στροφή 180 μοιρών, επιστρέφοντας στη λογική της «θυσίας» όσων αρρωστήσουν, αρκεί να μην πληγεί περισσότερο η οικονομία της χώρας, παρ' ότι μόλις χθες ζητούσε επιτακτικά από τους Αμερικανούς να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα και ενέκρινε την καθολική καραντίνα σε περιοχές με πολλές δεκάδες εκατομμύρια πληθυσμό, όπως η Καλιφόρνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

«Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», κουνώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τα χέρια του, ώστε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις δηλώσεις του.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ:  

Trump: U.S. Will Be Open for Business Sooner Than 3-4 Months


Η πρόθεση του προέδρου να «σπάσει» την καραντίνα στις ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τύχει ανταπόκρισης από τους κυβερνήτες των όλιτειών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι αν ο Αμερικανός πρόεδρος βιαστεί να σπάσει την καραντίνα νωρίτερα, ίσως προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλον τον πλανήτη, που θα αποδειχθεί καταστροφικό.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Eπιταχύνεται η εξάπλωση της πανδημίας

Κορωνοϊός - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ στους νέους: «Αυτός ο ιός μπορεί να σας σκοτώσει»

Κορωνοϊός - Unicef: Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει τρεχούμενο νερό και σαπούνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης