Μπόρις Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Γενάρη χωρίς «αν», «αλλά» και «ίσως»

Μπόρις Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Γενάρη χωρίς «αν», «αλλά» και «ίσως»

«Τα καταφέραμε» είπε στους υποστηρικτές των Τόρις ο Βρετανός πρωθυπουργός στην πρώτη του θριαμβευτική ομιλία μετά τις εκλογές - Το Brexit είναι πλέον η αδιαμφισβήτητη απόφαση του βρετανικού λαού, υπογράμμισε

people_ar
Πανέτοιμος να προχωρήσει στο Brexit με την ισχυρή εντολή του βρετανικού λαού δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής, στην πρώτη του ομιλία μετά τη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών στις χθεσινές εκλογές της χώρας του.

Μιλώντας στο κοινό των υποστηρικτών των Τόρις που τον καταχειροκρότησαν, ο Βρετανός πρωθυπουργός τους συνεχάρη επειδή βοήθησαν να αποκτήσει το κόμμα τους τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του από τη δεκαετία του 80. «Τα καταφέραμε» είπε με θριαμβευτικό ύφος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η χώρα θα μπορέσει τώρα να «φέρει εις πέρας το Brexit», που πλέον είναι η «αδιάψευστη, αδιαμφισβήτητη» απόφαση του βρετανικού λαού.



Όπως τόνισε ο Τζόνσον, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών βάζει τέλος στις άθλιες απειλές ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα έστειλε μήνυμα και σε έναν διάσημο ακτιβιστή κατά του Brexit, ο οποίος διαδηλώνει καθημερινά στο Ουέστμινστερ ότι έφτασε η ώρα να... αφήσει κάτω το μεγάφωνό του.

Όπως υπογράμμισε, το Brexit θα έχει γίνει μέχρι τις 31 Γενάρη «χωρίς αν, αλλά και ίσως».

Κλείσιμο


Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του που ψήφισαν για πρώτη φορά Συντηρητικούς, ο Μπόρις Τζόνσον τους ευχαρίστησε και ανέφερε με συγκίνηση ότι δεν θα θεωρήσει ποτέ δεδομένη την στήριξή τους. Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

O Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του, τονίζοντας ότι οι Τόρις, φέρνοντας αλλαγές στη χώρα, πρέπει και οι ίδιοι να αλλάξουν. «Με αυτήν την ιστορική εντολή από το λαό πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στις προσδοκίες του κόσμου», υπογράμμισε.


«Ας ξεμπερδεύουμε με το Brexit, αλλά πρώτα, φίλοι μου, ας φάμε πρωινό» είπε χαμογελαστός ο πληθωρικός πολιτικός, κλείνοντας την ομιλία του, μετά από μια αναμφίβολα επεισοδιακή βραδιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης