ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ο Stephen Hawking δεν ήξερε να διαβάζει μέχρι τα 8!

Ο Stephen Hawking δεν ήξερε να διαβάζει μέχρι τα 8!

Θεωρείται ένα από τα εξυπνότερα μυαλά αυτή τη στιγμή στο πλανήτη. Ωστόσο ο εξέχων αστροφυσικός παραδέχτηκε πως δεν έμαθε να διαβάζει μέχρι τα οκτώ του χρόνια...

Ο Stephen Hawking δεν ήξερε να διαβάζει μέχρι τα 8!
Θεωρείται ένα από τα εξυπνότερα μυαλά αυτή τη στιγμή στο πλανήτη.

Ωστόσο ο εξέχων αστροφυσικός παραδέχτηκε πως δεν έμαθε να διαβάζει μέχρι τα οκτώ του χρόνια.

Σε μια δημόσια διάλεξη στο Royal Albert Hall, ο καθηγητής Hawking παραδέχτηκε επίσης πως βαριόταν όσο ήταν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπούδασε φυσική, και μόνο η διάγνωση πως μπορεί να πεθάνει νέος εξαιτίας της νόσου των κινητικών νευρώνων τον παρακίνησε να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

Κλείσιμο
Στην ίδια διάλεξη δήλωσε ως η αδελφή του Φιλίππα μπορούσε να διαβάζει από τα 4, οπότε τότε ήταν σίγουρα πιο έξυπνη από αυτόν.

Είπε μάλιστα πως δεν είχε καθόλου διακρίσεις στο σχολείο και ήταν πάντα το πολύ στα μέσα της βαθμολογικής κατάταξης της τάξης του. Οι εργασίες του ήταν ακατάστατες και ο γραφικός του χαρακτήρας ήταν η απογοήτευση των καθηγητών του.

Παρόλα αυτά οι συμμαθητές του του είχαν βγάλει το παρατσούκλι Αϊνστάιν, οπότε είχαν μάλλον δει σημάδια για κάτι καλύτερο.

Αν και κέρδισε Αριστείο διπλώματος στην Οξφόρδη, ο καθηγητής Hawking είπε στο κοινό του ότι βαριόταν τόσο πολύ όσο ήταν στο πανεπιστήμιο που δούλευε το πολύ μία ώρα τη μέρα. Τόνισε όμως πως δεν είναι περήφανος γι’αυτό και πως απλώς περιγράφει την συμπεριφορά του εκείνο τον καιρό, την οποία μοιραζόταν με τους περισσότερους συμφοιτητές του, τη βαρεμάρα και την αίσθηση ότι τίποτε δεν αξίζει.

Όταν όμως αντιμετώπισε την πιθανότητα του πρόωρου θανάτου συνειδητοποίησε πως η ζωή αξίζει και πως υπάρχουν πολλά πράγματα που ήθελε να κάνει. Στην ηλικία των 21 ετών οι γιατροί του είπαν πως πιθανώς είχε μόλις μερικά χρόνια ζωής στη διάθεσή του και αυτό τον ώθησε στην περίοδο μεγάλης παραγωγικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης