Ο τυφώνας Μέγκι «απειλεί» την νότια Κίνα

Ο τυφώνας Μέγκι «απειλεί» την νότια Κίνα

O 13ος τυφώνας που πλήττει την Κίνα φέτος.Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους...

Ο τυφώνας Μέγκι «απειλεί» την νότια Κίνα
Τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην νότια Κορέα, υπό την απειλή του τυφώνα Μέγκι, ο οποίος τους πλησιάζει «απειλητικά»!

Ο τυφώνας, ο πιο ισχυρός των τελευταίων 20 ετών που σαρώνει αυτή την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, αναμένεται να φθάσει στις κινεζικές ακτές και πρώτα στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι.

Ο Μέγκι είναι ο 13ος τυφώνας που πλήττει την Κίνα φέτος, μια χρονιά με σωρεία φυσικών καταστροφών και κυρίως τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 10 χρόνων.

Κλείσιμο
Η έλευση του τυφώνα Μέγκι, που συνοδεύεται από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, θα αυξήσει τον κίνδυνο καταστροφών όπως κατολισθήσεις και πλημμύρες, είχε ανακοινώσει από χθες το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας της Κίνας.

Οι αερογραμμές China Southern Airlines ματαίωσαν τις πτήσεις αναχώρησης από την Καντόν, την πρωτεύουσα της Γκουανγκτσού και από τη Σιαμέν στη Φουτζιάν προς τη Μανίλα, ενώ γενικότερα έχουν ακυρωθεί πολλλές πτήσεις, όπως και τα δρομολόγια των οχηματαγωγών πλοίων.

Σύμφωνα με την τουριστική υπηρεσία 230 Κινέζοι που επέβαιναν σε 12 λεωφορεία έχουν εγκλωβιστεί κατά μήκος της εθνικής οδού στην περιοχή Σουχούα, στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν από το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ τμήματα του δρόμου υποχώρησαν εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε.

Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 19 Κινέζοι τουρίστες, ένας ξεναγός και ο Ταϊβανός οδηγός φέρονται ως αγνοούμενοι και ένα άλλο λεωφορείο που μετέφερε 21 Κινέζους τουρίστες καταπλακώθηκε από ογκόλιθο. Οι τουρίστες κατάφεραν να διασωθούν σπάζοντας τα τζάμια του λεωφορείου, ενώ ο οδηγός και ο ξεναγός παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης