Γυμνός… χιμπατζής!

Γυμνός… χιμπατζής!

Ο Guru είναι ένας 20χρονος χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία με αποτέλεσμα να του έχουν πέσει όλες οι τρίχες.

Γυμνός… χιμπατζής!
Μπορεί για τους περισσότερους άνδρες η πιθανότητα να χάσουν τα μαλλιά τους να τους φοβίζει, όμως για τον Guru είναι σίγουρα κάτι που του έφερε μεγάλη δημοσιότητα.

Ο Guru είναι ένας 20χρονος χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία με αποτέλεσμα να του έχουν πέσει όλες οι τρίχες. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν έριξε την δημοτικότητα του Guru, αλλά αντιθέτως έφερε ακόμη περισσότερο κόσμο στον ζωολογικό κήπο Mysore στη Νότια Ινδία.

«Έρχονται όλοι για να δουν τους τρικέφαλους και τετρακέφαλους του» λέει ο Dr Suresh Kumar, κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου. «Όταν πλησιάζουν μικρά παιδιά κοντά στο μέρος που φυλάσσεται, βαράει το στήθος του και χτυπάει παλαμάκια».

Κλείσιμο
Ο Guru είχε χάσει όλες του τις τρίχες πριν προλάβουν να τον σώσουν από το τσίρκο που βρισκόταν και να τον μεταφέρουν σε ζωολογικό κήπο στην Chennai. Εκεί έμεινε για περίπου μια δεκαετία πριν μεταφερθεί τελικά στο Mysore.

«Όταν ήρθε σε εμάς είχε ήδη αλωπεκία. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως την απέκτησε αρχικά.» λέει ο Kumar. «Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι οι χιμπατζήδες μοιάζουν τόσο πολύ με τους ανθρώπους, πιστεύουμε ότι μάλλον προκλήθηκε από παρόμοιες παραμέτρους με των ανθρώπων, όπως το στρες ή κάποιο ψυχικό τραύμα».

Ευτυχώς, η «απώλεια» του Guru δεν του έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα μεταξύ των υπολοίπων χιμπατζήδων, ενώ μάλιστα πρόσφατα του πήγαν μια θηλυκή παρέα, την Manila.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης