Κάστρο: Υπέρ της εξάλειψης πυρηνικών όπλων

Κάστρο: Υπέρ της εξάλειψης πυρηνικών όπλων

Υπέρ της εξάλειψης των πυρηνικών όπλων, τάχθηκε σήμερα ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο...

Κάστρο: Υπέρ της εξάλειψης πυρηνικών όπλων
Υπέρ της εξάλειψης των πυρηνικών όπλων, τάχθηκε σήμερα ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο,  προειδοποιώντας κατά ενός «επικείμενου» πολέμου στην περίπτωση που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτεθούν στο Ιράν.

Ο Φιντέλ Κάστρο έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα www.Cubadebate.cu και ηχογραφήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, πριν από τη παράδοση του Βραβείου Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον αντιφρονούντα Γκιγιέρμο Φαρίνας, που έχει κάνει πάμπολλες απεργίες πείνας κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της πατρίδας του.



Κλείσιμο

«Η χρήση πυρηνικών όπλων σε έναν πόλεμο θα ενέχει το τέλος της ανθρωπότητας», αναφέρει ο Κάστρο στο ηχογραφημένο μήνυμά του που ηχογραφήθηκε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον καναδό καθηγητή, Μισέλ Χοσουντόφσκι, διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση.

Σύμφωνα με τον 84χρονο κομμουνιστή ηγέτη «υπάρχει ο κίνδυνος ενός επικείμενου πολέμου» με πυρηνικά όπλα και «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν θα εξελιχθεί, χωρίς καμία αμφιβολία, σε παγκόσμια πυρηνική διένεξη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης