Μολυσμένο νερό σκοτώνει στην Αϊτή

Μολυσμένο νερό σκοτώνει στην Αϊτή

Περισσότεροι από 50 πολίτες πέθαναν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές πόλεις της Αϊτής μετά από το ξέσπασμα μιας επιδημίας διάρροιας...

Μολυσμένο νερό σκοτώνει στην Αϊτή
Περισσότεροι από 50 πολίτες πέθαναν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές πόλεις της Αϊτής μετά από το ξέσπασμα μιας επιδημίας διάρροιας που συνοδεύεται από εμετούς γεγονός που οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην κακή ποιότητα του πόσιμου νερού, ανακοινώθηκε σήμερα από υγειονομικές αρχές.

Έχουν καταγραφεί 51 ή 52 θάνατοι μετά από μακρόχρονο πυρετό σε διάφορα υγειονομικά κέντρα της χώρας, πρόκειται για μια επιδημία που οφείλεται στο νερό που χρησιμοποιούν οι άστεγοι στις διάφορες περιοχές», δήλωσε ο Δρ. Αριελ Χενρί διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας.

«Ορισμένοι από τους ασθενείς πέθαναν στα σπίτια τους αλλά η πλειοψηφία νοσηλεύτηκε και υπάρχουν πολλοί ακόμα που έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση», ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές που επισήμαναν ότι διενεργείται έρευνα για να βρεθεί ακριβώς η πηγή του προβλήματος.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Αϊτή επλήγη από ένα ισχυρότατο σεισμό τον περασμένο Ιανουάριο που στοίχισε τη ζωή σε 250 χιλιάδες πολίτες, ενώ όλες οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης