Θρίλερ στην Βουλγαρία: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

Θρίλερ στην Βουλγαρία: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

Η 30χρονη Βικτορία Μαρίνοβα βρέθηκε νεκρή σε αποβάθρα στην βουλγαρική πόλη Ρούσε

dim1
Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου με την δολοφονία μιας 30χρονης δημοσιογράφου στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.

H Βικτορία Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων. Ωστόσο βουλγαρική αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται με την έρευνά της.
dim3
dim1

Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός της προήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία. Η 30χρονη προηγουμένως είχε βιαστεί.

 Η τελευταία εκπομπή της Mαρίνοβα αφορούσε έρευνα από ομάδα βουλγάρων δημοσιογράφων για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών και διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Υποστήριξε ότι το 30 με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε από τη διαφθορά και τις δωροδοκίες.
Κλείσιμο
Убийството на Виктория Маринова е станало, докато е правела джогинг

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μαρινόβα πήρε συνέντευξη από δυο δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι είχαν κρατηθεί από τη βουλγαρική αστυνομία για την επίμαχη έρευνα.
Ομάδες καταπολέμησης της διαφθοράς και ευρωβουλευτές ζήτησαν από την βουλγαρική κυβέρνηση και τις αρχές την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της δημοσιογράφου.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.


dim4
dim5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης