Κύπριος επενδύει 4,2 δισ. δολάρια για εξόρυξη πλατίνας στη Ζιμπάμπουε

Κύπριος επενδύει 4,2 δισ. δολάρια για εξόρυξη πλατίνας στη Ζιμπάμπουε

Η πρώτη παραγωγή αναμένεται το 2020 και στο ορυχείο θα απασχοληθούν τουλάχιστον 15.000 άτομα

Κύπριος επενδύει 4,2 δισ. δολάρια για εξόρυξη πλατίνας στη Ζιμπάμπουε
Συμφωνία εξόρυξης πλατίνας, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέγραψε ο Κύπριος επιχειρηματίας Λούκας Πουρούλης με την κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε. Το έργο αφορά την ανάπτυξη ορυχείου πλατίνας, αλλά και διυλιστηρίου, μια επένδυση που ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, χαρακτήρισε πολύ σημαντική, λέγοντας ότι η χώρα του είναι πλέον ανοικτή στις επενδύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με την πρώτη παραγωγή μετάλλων πλατίνας να αναμένεται το 2020. Στόχος είναι μέσα σε τρία χρόνια η παραγωγή να φτάσει τα 1,4 εκατ. ουγγιές ετησίως.

Το έργο, που βρίσκεται σε περιοχή, δυτικά της πρωτεύουσας Χαράρε, θα περιλαμβάνει ανθρακωρυχείο και σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το μεταλλουργείο που θα εργοδοτεί 15.000 άτομα.

Κλείσιμο
Ο Λούκας Πουρούλης γεννήθηκε στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του στην Κύπρο το 1962. Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Κύπρο.

Ειδικεύεται στη μεταλλευτική και μεταλλουργική μηχανική και έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην εξερεύνηση ορυχείων, στη διαχείριση έργων, στη χρηματοδότηση και την παραγωγή σε υπαίθριες και υπόγειες εξορυκτικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των PGM και των ορυχείων χρυσού.

Ο Λούκας Πουρούλης μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική το 1964, όπου απέκτησε εκτεταμένη κατάρτιση και εμπειρία. Το 1971 άρχισε να ασχολείται με τα δικά του ορυχεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης