Η Thai Airways «εξορίζει» από την Business Class της παχύσαρκους και παιδιά!

Η Thai Airways «εξορίζει» από την Business Class της παχύσαρκους και παιδιά!

Δείτε την αιτιολογία που προέβαλε η αεροπορική εταιρεία

Η Thai Airways «εξορίζει» από την Business Class της παχύσαρκους και παιδιά!
Οι παχύσαρκοι επιβάτες και οι γονείς με μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Business Class των καινούργιων αεροσκαφών της Thai Airways, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του αερομεταφορέα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Τα άτομα με αρκετά παραπάνω κιλά και οι γονείς με παιδιά θα πρέπει αναγκαστικά να ταξιδεύουν στην Οικονομική Θέση των νέων τζετ Dreamliner της εταιρείας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι νέες ζώνες ασφαλείας δεν θα είναι αρκετά μεγάλες (στην πρώτη περίπτωση) ή αρκετά μικρές (στη δεύτερη) ώστε να κλείνουν σωστά στη μέση των επιβατών.

Τα δύο νέα αεροσκάφη της εταιρείας προστέθηκαν στον στόλο της τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της άνεσης στα αεροπορικά ταξίδια. Γι' αυτό ακριβώς και πολύς κόσμος αντέδρασε στην απόφαση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει μικρές ζώνες ασφαλείας, οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα επέκτασης. 

Κλείσιμο
Ωστόσο η Thai Airlines αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι η προσθήκη αερόσακων στα καθίσματα καθιστά επικίνδυνη τη χρήση ιμαντών επέκτασης στις ζώνες ασφαλείας. Για τον ίδιο λόγο, οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με νήπια καθισμένα στην αγκαλιά τους θα πρέπει να περιοριστούν στην Οικονομική Θέση, όπου ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί αερόσακοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thai Airlines δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εφαρμόζει περιορισμούς βάρους στους πελάτες της. Πέρυσι, η Finnair άρχισε να ζυγίζει τους επιβάτες πριν από την επιβίβασή τους στα αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα διεξήγαγε τη δική της μελέτη με τη συμμετοχή 2000 εθελοντών επιβατών, ώστε να προσδιορίσει πώς θα μπορούσε να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα.

Το 2017 όμως και η Jetstar άρχισε να χρεώνει γονείς που θέλουν να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, επιβάλοντας πρόσθετο τέλος βάρους που κυμαίνεται στα 30-50 δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης