Μπόρις Τζόνσον: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ

Μπόρις Τζόνσον: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η Ρωσία διέπραξε την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία σε βρετανικό έδαφος διότι το Λονδίνο «κατήγγειλε επανειλημμένως» τις «καταχρήσεις» της

Μπόρις Τζόνσον: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιχειρήσει να ενισχύσει την εικόνα της Ρωσίας, μέσω της διοργάνωσης του Μουντιάλ, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον του Αδόλφου Χίτλερ όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη ναζιστική Γερμανία, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει φέτος, τον Ιούνιο και το Ιούλιο, το Μουντιάλ. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας συμφώνησε με έναν βουλευτή ο οποίος είπε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει αυτήν την αθλητική διοργάνωση για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, συγκρίνοντας την με τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Βερολίνο το 1936.

«Ο χαρακτηρισμός σας για το τι θα συμβεί στη Μόσχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε όλες τις (αθλητικές) εγκαταστάσεις, ναι πιστεύω ότι ο παραλληλισμός με το 1936 είναι ασφαλώς σωστός» είπε ο Τζόνσον.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η Ρωσία διέπραξε την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία σε βρετανικό έδαφος διότι το Λονδίνο «κατήγγειλε επανειλημμένως» τις «καταχρήσεις» της.

«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο έβαλαν τη Βρετανία στο στόχαστρό τους είναι πολύ απλός, διότι πρόκειται για μια χώρα που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στις αξίες, που πιστεύει στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου και επανειλημμένα κατήγγειλε τις καταχρήσεις της Ρωσίας σε βάρος αυτών των αξιών» επισήμανε ο Τζόνσον ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Το είδαμε με τα δυτικά Βαλκάνια, τις χώρες της Βαλτικής, στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία με τη συνενοχή της Ρωσίας: σε σύγκριση με την ΕΕ και τον ΟΗΕ, η Βρετανία ήταν η πιο ξεκάθαρη, η πιο επίμονη στο να διατηρήσουμε τις αξίες μας. Πιστεύω ότι πιθανόν για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να διαπραχθεί αυτή η ενέργεια εδώ, στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ενώ η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας την 4η Μαρτίου στο Σάλσμπερι, ο Βρετανός ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι όλα δείχνουν τη Ρωσία.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αυτή η επίθεση να διαπράχθηκε από Ρώσους πράκτορες ή πρώην πράκτορες που διέφυγαν του ελέγχου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «το δίκτυο των ευθυνών οδηγεί αμείλικτα στην κορυφή του ρωσικού κράτους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης