Τα ενήλικα από τα 13 φυλακισμένα αδέρφια ζουν μόνα τους: Τρώνε, βγαίνουν έξω, βλέπουν ταινίες

Τα ενήλικα από τα 13 φυλακισμένα αδέρφια ζουν μόνα τους: Τρώνε, βγαίνουν έξω, βλέπουν ταινίες

«Απολαμβάνουν το φαγητό που φτιάχνουν μόνοι τους όποτε θέλουν», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του δικηγόρου τους

 Τα ενήλικα από τα 13 φυλακισμένα αδέρφια ζουν μόνα τους: Τρώνε, βγαίνουν έξω, βλέπουν ταινίες
Σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και το τέλος του μαρτυρίου τους, τα ενήλικα από τα 13 αδέρφια της οικογένειας Τέρπιν, που οι ίδιοι τους οι γονείς κρατούσαν αλυσωδεμένα στα κρεβάτια τους και τα βασάνιζαν ανελέητα με ξύλο και στέρηση τροφής, ζουν πλέον μόνα τους.

Υπό την επίβλεψη της αμερικανικής πολιτείας και αφού πέρασαν σχεδόν δύο μήνες σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, τώρα τα επτά από τα 13 αδέρφια, που είναι ηλικίας από 18 έως 29 ετών, μετακόμισαν σε ένα νέο σπίτι, σε αγροτική περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνια, όπου απολαμβάνουν την... καθημερινότητά τους. Ο δικηγόρος Τζακ Όσμπορν, που τα εκπροσωπεί μίλησε για όσα ζουν τα παιδιά αυτά αποκλειστικά στο αμερικανικό δίκτυο ABC. Όπως επισημαίνει, διακρίνονται από μια έμφυτη ιδιοφυία, που μαζί με την αφέλειά τους και την παντελή έλλειψη δόλου στην συμπεριφορά τους, δημιουργούν τους μοναδικούς χαρακτήρες τους, που συναρπάζουν όσους τους συναντούν. 

Ο ίδιος λέει πως είναι σαν να ξαναγεννήθηκαν και επισημαίνει πως προτιμούν να αναφέρονται σε αυτά ως «επιζώντες» και όχι «θύματα». «Είναι χαρούμενοι, ζεστοί άνθρωποι, που σκέφτονται τον διπλανό τους. Θέλουν να μάθουν τα νέα σου και την οικογένειά σου. Είναι ευχάριστο να είσαι δίπλα τους, είναι πραγματικά γεμάτοι χαρά για την ζωή τους και όλα όσα βιώνουν αυτήν την περίοδο», συμπληρώνει. 

Κλείσιμο
Και τα επτά ενήλικα παιδιά των Τέρπιν, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι τους, αφού είχε ειδοποιηθεί από την 17χρονη αδερφή τους που είχε καταφέρει να το σκάσει, βρέθηκαν σε πολύ κακή κατάσταση. Η μεγαλύτερη αδερφή, που είναι 29 ετών ζύγιζε μόλις 40 κιλά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ελάχιστο φαγητό που οι γονείς - τέρατα έδιναν στα παιδιά τους ήταν πάντα παγωμένο...

Τώρα, μια από τις μεγαλύτερες χαρές που απολαμβάνουν τα αδέρφια είναι να ετοιμάζουν μόνα τους το φαγητό τους, να το τρώνε ζεστό και σε όποια ποσότητα θέλουν. Την πρώτη μέρα που βρέθηκαν στο καινούριο τους σπίτι έφαγαν παγωτό και απόλαυσαν το γεγονός πως το καθένα είχε το κρεβάτι του, το μπάνιο διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και ρούχα δικά του στην ντουλάπα. Απολαμβάνουν ιδιαίτερα το μεξικάνικο φαγητό, τα φρούτα, τα μακαρόνια και τις σούπες: «Ό,τι είναι φρέσκο», είπε ο δικηγόρος.

Εκτός από την διαδικασία του φαγητού, τα αδέρφια Τέρπιν απολαμβάνουν και το γεγονός πως μπορούν να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους ανά πάσα στιγμή, να διαβάσουν ό,τι θέλουν, αλλά και να δουν ό,τι θέλουν - προς το παρόν είναι φανατικοί της σειράς ταινιών Star Wars! 

Εξακολουθούν να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη από ειδικούς, ενώ τακτά είναι τα ραντεβού τους και με φυσικοθεραπευτές που τα βοηθούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Γνωρίζουν ότι οι γονείς τους είναι στην φυλακή, όμως δεν έχουν ιδέα του πόσο μεγάλη δημοσιότητα έχει λάβει η υπόθεσή τους. 

Τα υπόλοιπα έξι ανήλικα αδέρφια τους έχουν μοιραστεί σε δύο ανάδοχες οικογένειες. Έχουν επικοινωνία μεταξύ τους και προγραμματίζουν σύντομα την πρώτη τους συνάντηση μετά την διάσωσή τους. 

Τώρα, οι ενήλικοι Τέρπιν ονειρεύονται την ζωή τους μετά: «Κάποιοι ρωτούν αν μπορούν να γίνουν νοσοκόμες ή γιατροί χωρίς να κάνουν ενέσεις ή να βλέπουν αίμα», λέει ο δικηγόρος τους...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης