Βίντεο: Ο Σκρίπαλ και η κόρη του μέσα στη BMW τους λίγες ώρες πριν βρεθούν αναίσθητοι

Βίντεο: Ο Σκρίπαλ και η κόρη του μέσα στη BMW τους λίγες ώρες πριν βρεθούν αναίσθητοι

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί η νευροπαραλυτική ουσία στο σύστημα εξαερισμού ή στις λαβές των θυρών του αυτοκινήτου

Βίντεο: Ο Σκρίπαλ και η κόρη του μέσα στη BMW τους λίγες ώρες πριν βρεθούν αναίσθητοι
Ένα νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο διακρίνεται ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια, να κινούνται με το αυτοκίνητό του, στο Σόλσμπερι, λίγες ώρες πριν από την επίθεση που δέχθηκαν με την νευροπαραλυτική ουσία. 

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στο σπίτι του Σκρίπαλ και δείχνει τον πατέρα και την κόρη να κινούνται στο κέντρο της πόλης στις 14.55 το μεσημέρι, μιάμιση ώρα σχεδόν πριν βρεθούν αναίσθητοι. 

Η αντιρομοκρατική ερευνά το ενδεχόμενο να ήταν «παγιδευμένο» με την νευροπαραλυτική ουσία το αυτοκίνητο του Σκρίπαλ. Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι η ουσία Novichok, τοποθετήθηκε στο σύστημα εξαερισμού του αυτοκινήτου ή να την είχαν ρίξει πάνω στις λαβές των θυρών.

Κλείσιμο
Η κόκκινη BMW ενδέχεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να «φωτίσει» την έρευνα, καθώς ο Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του εθεάθησαν -μετά από ομολογία αρκετών μαρτύρων- μέσα στο αυτοκίνητο στο διάστημα από τη μία το μεσημέρι έως και τις 1:45, λίγο πριν χάσουν τις αισθήσεις τους μπροστά στο παγκάκι, στο πάρκο της πόλης Σόλσμπερι.

Μία πηγή ανέφερε στη Mirror: «Τα πάντα εξετάζονται εξονυχιστικά για οποιοδήποτε ίχνος της ουσίας. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη». 

Η Scotland Yard επανειλημμένα έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες ή εικόνες του αυτοκινήτου. Τα πλάνα του νέου βίντεο έχουν καταγραφεί από κάμερα κατοικίας στην India Avenue, σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι του Σκρίπαλ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βίντεο, ο 66χρονος πρώην πράκτορας και η 33 κόρη του φαίνονται να φεύγουν από το σπίτι τους στην οδό Κρίστι Μίλλερ, περίπου στη 1.31 το μεσημέρι. Το αυτοκίνητο καταγράφεται για ένα δευτερόλεπτο έξω από μία pub στο Devizes Road, στη 1.35. 

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι Σκρίπαλ έφτασαν στο πάρκινγκ Sainsbury στη 1.40.  Πατέρας και κόρη στη συνέχεια πήγαν στην Bishop’s Mill pub και μετά στο ιταλικό εστιατόριο Zizzi, από το οποίο έφυγαν στις 3.35 το απόγευμα. 

Τα ασθενοφόρα έφτασαν στο εμπορικό κέντρο Maltings στις 4.15, το απόγευμα, λίγο αφότου εντοπίστηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης