Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσαντα στο Κατμαντού: Ξαφνικά το αεροπλάνο τραντάχτηκε και μετά...

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσαντα στο Κατμαντού: Ξαφνικά το αεροπλάνο τραντάχτηκε και μετά...

«Όταν απογειωθήκαμε από την Dhaka, ήταν όλα εντάξει. Όταν πλησιάσαμε στο αεροδρόμιο Tribhuvan και ετοιμαζόμασταν για προσγείωση στο Κατμαντού, το αεροσκάφος άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα», δήλωσε ο Basanta Bohora

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσαντα στο Κατμαντού: Ξαφνικά το αεροπλάνο τραντάχτηκε και μετά...
Πόσοι άνθρωποι έχουν επιζήσει από πτώση αεροσκάφους; Ελάχιστοι.Ένας από αυτούς είναι ο Basanta Bohora, ένας υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στο Κατμαντού, παρασύροντας 50 άτομα στο θάνατο. Άλλο 17 ωστόσο γλίτωσαν, αν και με σοβαρότατους τραυματισμούς. Ανάμεσά τους και ο νεαρός ταξιδιωτικός πράκτορας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μπανγκλαντές, μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του από το Νεπάλ, για εκπαίδευση.

Ο Basanta Bohora φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια. Παρόλα αυτά, έχει πλήρη αντίληψη της τύχης του, κάτι που δεν θέλησε να κρύψει ούτε μία στιγμή. Η μαρτυρία του για τα ελάχιστα εκείνα δευτερόλεπτα πριν την πτώση του αεροσκάφους, είναι συγκλονιστική: «Ήμασταν 16 άτομα από το Νεπάλ, από διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία μέσα στο αεροπλάνο. Είχαμε πάει στο Μπανγκλαντές για εκπαίδευση».



Ο Bohora περιγράφει τη διάρκεια του ταξιδιού, λέγοντας πως «όταν απογειωθήκαμε από την Dhaka, ήταν όλα εντάξει. Όταν πλησιάσαμε στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan και ετοιμαζόμασταν για προσγείωση στο Κατμαντού, το αεροσκάφος άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα».
Κλείσιμο

«Ξαφνικά τραντάχτηκε ολόκληρο το σκάφος, ακούσαμε έναν μεγάλο θόρυβο και... ακολούθησε η πρόσκρουσυη», τόνισε κατά τη δραματική του περιγραφή ο νεαρός υπάλληλος του ταξιδιωτικού γραφείου, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

«Δεν είχα επαφή με το περιβάλλον μετά την πτώση του αεροσκάφους. Κάποιος με πήγε στο νοσοκομείο Sinamangal και από εκεί οι δικοί μου άνθρωποι με μετέφεραν στο Norvic. Έχω τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια, αλλά είμαι πολύ τυχερός που έζησα από αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Basanta Bohora, ένας από τους 17 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μέσα από την «κόλαση».








Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας


Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί στην αεροπορική τραγωδία στο Κατμαντού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Αεροσκάφος των αερογραμμών US-Bangla Bombardier Dash-8 Q400 με έδρα το Μπαγκλαντές συνετρίβη σε γήπεδο ανατολικά του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο αεροπλάνο υπήρχαν 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν 25 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Από αυτούς, οι οκτώ, παρά τις προσπάθειές των γιατρών, κατέληξαν, με τον αριθμό των επιζώντων να διαμορφώνεται στους 17. Την ώρα της προσγείωσης, υπήρχε καταιγίδα πάνω από το αεροδρόμιο.

Οπως δήλωσε αξιωματούχος, το αεροσκάφος το οποίο ερχόταν από την Ντάκα έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ήταν πολύ ασταθές την ώρα που προσγειωνόταν και φαινόταν σαν να υπήρχε πρόβλημα. Τελικά κατάφερε να προσγειωθεί αλλά βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου και συνετρίβη ενώ ταυτόχρονα είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία προσγείωσης. 



Η πτήση BS211 της US Bangla πραγματοποιείται 4 φορές την εβδομάδα και συνδέει την Ντάκα με το Κατμαντού. 

Τόσο στο Νεπάλ όσο και το Κατμαντού γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο αεροπορικές τραγωδίες, κυρίως λόγω του ορεινού αναγλύφου στα Ιμαλάια, αλλά και του κακού καιρού. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης