Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί μετά από ομηρία σε κέντρο φιλοξενίας βετεράνων

Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί μετά από ομηρία σε κέντρο φιλοξενίας βετεράνων

Ο ένοπλος δράστης σκότωσε τις τρεις γυναίκες που κρατούσε ομήρους για πολλές ώρες και αυτοκτόνησε

Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί μετά από ομηρία σε κέντρο φιλοξενίας βετεράνων
Τέσσερις άνθρωποι, τρεις γυναίκες και ο ένοπλος που τις κρατούσε υπό ομηρία, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε μια κλινική για βετεράνους στην Καλιφόρνια αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε η αστυνομία, εξέλιξη που σήμανε το τραγικό τέλος της ολοήμερης ομηρίας και της πολιορκίας στην εγκατάσταση αυτή για πρώην στελέχη των ένοπλων δυνάμεων -- ηλικιωμένους, ανάπηρους ή ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα εξαιτίας των εμπειριών τους.

Ένα μέλος της πολιτειακής Γερουσίας είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους πως ο ένοπλος νοσηλευόταν στην κλινική Pathway Home, που προσφέρει επίσης φροντίδα σε πρώην στρατιωτικούς με σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD), ενώ τα θύματα εργάζονταν για την κλινική.

Το χρονικό της πολύνεκρης επίθεσης


Ένοπλος άντρας με μαύρη στολή, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αυτόματο όπλο εισέβαλε στο μεγαλύτερο κέντρο βετεράνων στην Καλιφόρνια, κρατώντας τρία άτομα σε καθεστώς ομηρίας, ενώ υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 30 ριπές.
Κλείσιμο

Οι αμερικανικές αρχές απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή περιμετρικά του κέντρου βετεράνων στο Yountville, ενώ η κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς στο συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενούνται σχεδόν 1.000 Αμερικανοί βετεράνοι.



Η αστυνομία επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή την κατάσταση συναγερμού, αλλά ο εκπρόσωπος απέφυγε να επιβεβαιώσει και τους πυροβολισμούς. Στις αναφορές, ωστόσο, από μέλη της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο, δεν διευκρινίστηκε αν οι πυροβολισμοί προέρχονταν εντός ή εκτός του κτιρίου.

Το Veterans Home of California κατασκευάστηκε το 1884 και φιλοξενεί πάνω από 1.000 βετεράνους από όλους τους πολέμους, ακόμη και από το Β' Παγκόσμιο.




Το μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας βετεράνων στις ΗΠΑ...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης