Συμμορία «ξέπλενε» χρήματα μέσω σουβλατζίδικων στην Ισπανία

Συμμορία «ξέπλενε» χρήματα μέσω σουβλατζίδικων στην Ισπανία

Αποκαλύφθηκε μεγάλο δίκτυο που συνδεόταν με Γερμανία - Κάθε Σάββατο αναχωρούσε αεροπλάνο με χρηματαποστολή από το Ντίσελντορφ

Συμμορία «ξέπλενε» χρήματα μέσω σουβλατζίδικων στην Ισπανία
Έχεις όρεξη για μία πίτα με γύρο, μπαίνεις σε ένα μαγαζί, παραγγέλνεις και σε λίγα λεπτά την απολαμβάνεις. Πού να πάει το μυαλό σου ότι ο γύρος που κρατάς στο χέρι σου, είναι προϊόν «ξεπλύματος χρήματος»! Τουλάχιστον 15 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στη σύσταση συμμορίας που ξέπλενε χρήματα μέσω σουβλατζίδικων στην Ισπανία.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν δημιουργήσει μία «βιτρίνα» από δεκάδες σουβλατζίδικα, προκειμένου να περνούν «πλυντήριο» χρήματα από εγκληματικές ενέργειες και ιδιαίτερα πώληση ναρκωτικών, αναλαμβάνοντας «δουλειές» από άλλες συμμορίες με τις οποίες είχαν αναπτύξει συνεργασία.

Η αρμόδια αστυνομική αρχή πραγματοποίησε, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τη Europol, μεγάλη επιχείρηση στη Βαρκελώνη και στην Αλικάντε, εντοπίζοντας τουλάχιστον 150.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από «ξέπλυμα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ισπανοί αστυνομικοί και οι πράκτορες της Europol, το δίκτυο επερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας, φτάνοντας μέχρι τη Γερμανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Σάββατο, ήταν προγραμματισμένη πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας με ποσά από 90.000 έως και 200.000 ευρώ. Περιστασιακά, είχαν σταλεί ακόμη και 300.000 ευρώ.

Η συμμορία φέρεται να έχει «ξεπλύνει» από το 2012 έως και σήμερα τουλάχιστον 36 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα, όπως αναφερόταν στα χαρτιά μεταφοράς, προέρχονταν από αλυσίδα σουβλατζίδικων. Μετά από έρευνα, αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε έδρα και επί της ουσίας ήταν «φάντασμα».

Οι αρχές «πάγωσαν» 36 τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικά προϊόντα με όριο έως και 21.000 ευρώ το καθένα,  καθώς και 35 πιστωτικές κάρτες. Επίσης, η συμμορία διέθεσε πέντε ιδιοκτησίες, αξίας μεγαλύτερης των 470.000 ευρώ, οι οποίες ερευνώνται.

Ακολουθεί το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές και η Europol: 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης