Εικόνες-σοκ: Μεγάλη πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο - Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το Maersk Honam έπλεε κοντά στο νησί Agatti, περίπου 650 ναυτικά μίλια από το Kochi της Ινδίας - Μεταφέρθηκαν στη Σρι Λάνκα τα υπόλοιπα από τα 27 μέλη του πληρώματος

Ένας ναύτης από την Ταϊλάνδη έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις αγνοούνται μετά από φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η τραγωδία στο μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο της δανέζικης εταιρείας AP Moller-Maersk, εκτυλίχθηκε πολλά ναυτικά μίλια απόσταση από την ακτή, με συνέπεια οι διασώστες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις να χρειαστούν πολλές ώρες για να φτάσουν στο σημείο.

Το φορτηγό πλοίο Maersk Honam έπλεε με 27 άτομα πλήρωμα, διαφόρων εθνικοτήτων. Μετέφερε περίπου 8.000 κοντέινερς μκαι η φωτιά ξέσπασε σε ένα από αυτά, από άγβωστη αιτία.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς το πλοίο έχει περιέλθει σε μεγάλη επικινδυνότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας κατάσβεσης.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το Maersk Honam έπλεε κοντά στο νησί Agatti, περίπου 650 ναυτικά μίλια από το Kochi της Ινδίας. Είχε φορτώσει εμπόρευμα από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν προς το Σουέζ. Αυτή τη στιγμή πλέει ακυβέρνητο στα 900 ναυτικά μίλια από το Salalah του Ομάν.

Κάποιοι από το πλήρωμα μεταφέρθηκαν στη Σρι Λάνκα για τις πρώτες βοήθειες. Το πλήρωμα απαρτιζόταν από 13 Ινδούς, εννιά Φιλιππινέζους, δύο Ταϊβανέζους, έναν Ρουμάνο, έναν Νοτιοαφρικανό και έναν Βρετανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Δανία, το φορτηγό πλοίο μεταφέρει επικίνδυνα υλικά, προειδοποιώντας για σημαντικές επιδράσεις στο περιβάλλον. 

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2017 από τη Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα και πληρούσε όλους τους όρους ασφαλείας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Maersk Honam...













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr