Βρετανία: O Ρώσος πρώην πράκτορας δηλητηριάστηκε με «νευρολυτικό παράγοντα»

Βρετανία: O Ρώσος πρώην πράκτορας δηλητηριάστηκε με «νευρολυτικό παράγοντα»

Η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά το περιστατικό ως υπόθεση δολοφονίας - Απέφυγε να προσδιορίσει τι ουσία χρησιμοποιήθηκε Νωρίτερα, δημοσιογράφος της Sun έγραψε ότι ελάχιστα εργαστήρια θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το δηλητήριο 

Βρετανία: O Ρώσος πρώην πράκτορας δηλητηριάστηκε με «νευρολυτικό παράγοντα»
Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του  δηλητηριάστηκαν από νευρολυτικό παράγοντα, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, που διερευνά το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας. 

Πάντως, η βρετανική αστυνομία απέφυγε να διευκρινίσει την ακριβή ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά το Σκριπάλ και της κόρης του. 

Ο Σκριπάλ και η κόρη του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε κίνδυνο βρίσκεται και η υγεία ενός εκ των αστυνομικών που εξέτασε το σημείο που βρέθηκαν τα δύο θύματα. 
Κλείσιμο

Νωρίτερα, δημοσιογράφος της Sun έγραψε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένας 
πολύ σπάνιος νευροτοξικός παράγοντας. 

«Ο Σεργκέι Σκριπάλ δηλητηριάστηκε από έναν πολύ σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα, τον οποίο ελάχιστα εργαστήρια παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν παρασκευάσει, επιβεβαιώνουν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας» έγραψε ο συντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ της Sun Τομ Νιούτον Νταν, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης