Ευρωπαϊκά αντίποινα σε Levi's και Harley Davidson μετά τα λεγόμενα Τράμπ για φόρο στο χάλυβα

Ευρωπαϊκά αντίποινα σε Levi's και Harley Davidson μετά τα λεγόμενα Τράμπ για φόρο στο χάλυβα

Το προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η Κομισιόν και θα τεθεί σε εφαρμογή αν τελικώς ο Τράμπ κάνει πράξη τις προαναγγελίες του, προβλέπει φόρο 25% σε πασίγνωστα αμερικανικά προϊόντα όπως τα  διάσημα  jeans Levis, το μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκυ)  αλλά και τις Harley- Davisdon

Ευρωπαϊκά αντίποινα σε Levi's και Harley Davidson μετά τα λεγόμενα Τράμπ για φόρο στο χάλυβα
Έτοιμη φαίνεται πως είναι η ευρωπαϊκή λίστα με αμερικανικά προϊόντα, που θα επιβαρυνθούν με φόρο, ως αντίδραση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να θέσει σε εφαρμογή δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.
 
Το προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η Κομισιόν και θα τεθεί σε εφαρμογή αν τελικώς ο Τράμπ κάνει πράξη τις προαναγγελίες του, προβλέπει φόρο 25% σε πασίγνωστα αμερικανικά προϊόντα όπως τα  διάσημα  jeans Levis, το μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκι)  αλλά και τις Harley- Davisdon.

Την ύπαρξη αυτής της λίστας, επιβεβαίωσε μιλώντας στο BBC, η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος. "Περιμένουμε την τελική απόφαση, αλλά μέχρι αυτή να γίνει γνωστή, προετοιμαζόμαστε" δήλωσε η Σεσίλια Μάλστρομ. 

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια την ώρα που απειλούνται η βιομηχανία  της και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. Οι ΗΠΑ εισάγουν 30 εκατομμύρια τόνους χάλυβα κάθε χρόνο, αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης