Γιατί η παραίτηση της γοητευτικής Χόουπ Χικς από τον Λευκό Οίκο δεν περνάει απαρατήρητη;

Γιατί η παραίτηση της γοητευτικής Χόουπ Χικς από τον Λευκό Οίκο δεν περνάει απαρατήρητη;

Η πρασινομάτα πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ ετοιμάζει το επόμενο βήμα της - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της 
 

Γιατί η παραίτηση της γοητευτικής Χόουπ Χικς από τον Λευκό Οίκο δεν περνάει απαρατήρητη;
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Ουάσινγκτον ότι από το στενό επιτελείο του Τραμπ αποχωρεί η πρασινομάτα καλλονή και διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς.

Θεωρητικά η σχέση της 29χρονης καλλίπυγης Αμερικανίδας με τον Tραμπ ήταν «πατρική»: όχι μόνο λόγω διαφοράς ηλικίας αν και οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι κάτι ανάρμοστο τρέχει μεταξύ τους. 

Η Χόουπ Χικς, κολλητή της αγαπημένης κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, είχε από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, την αμέριστη υποστήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Κλείσιμο
Το στόμα του Αμερικανού προέδρου έσταζε «μέλι» για την πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς, την τέταρτη κατά σειρά στο αξίωμα. Η Χόουπ είχε εργαστεί για λογαριασμό της Ιβάνκα στην επιχείρησή της κι από τότε έγιναν αχώριστες φίλες.

Όπως αναφέρει η Mάτζι Χάμπερμαν, δημοσιογράφος των «New York Times», η τελευταία μέρα της Χικς στο Λευκό Οίκο θα είναι πιθανότατα τις επόμενες εβδομάδες. Η Μάτζι πρόσθεσε ότι έχει δεν έχει ιδέα για την επόμενη δουλειά της Χικς. 

«Η απομάκρυνσή της δεν αποφασίστηκε χθες. Την είχε προγραμματίσει η ίδια πριν από μήνες... Είχε ενημερώσει λίγα άτομα πριν από την κατάθεσή της στο Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο». Η ίδια μάλιστα έχει δηλώσει σε φίλους της ότι θα μπορούσε να εργαστεί για τον Tραμπ, ενδεχομένως για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2020.



Από μοντέλο στο Λευκό Οίκο 

Η Χικς, πρώην μοντέλο, δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία προτού ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Σπανίως έκανε δηλώσεις ή μιλούσε on camera.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Tραμπ», δήλωσε η Χικς αφότου έγινε γνωστή η αποχώρησή της, προσθέτοντας «εύχομαι στον πρόεδρο και την κυβέρνησή του το καλύτερο». 

Η Χόουπ είχε εργαστεί για ένα φεγγάρι ως μοντέλο και η γνωριμία της με τον Ντόναλντ Τραμπ και την κόρη του Ιβάνκα ξεκινά από το 2014. Η 29χρονη Αμερικανίδα έμενε στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. 

Από το καλοκαίρι του 2017, η Χίκς ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ. Τα προηγούμενα χρόνια,ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας στην συλλογή ενδυμάτων και αξεσουάρ με την υπογραφή της Ιβάνκα, της αγαπημένης κόρης του Τραμπ. 


Για τη δουλειά που προσέφερε στον Λευκό Οίκο,η Χικς πληρωνόταν αδρά. Συγκεκριμένα έβαζε στο πορτοφόλι της το ποσό των 179.700 δολαρίων.

Την «ανάρμοστη» σχέση που φέρεται να είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με την κατά 42 χρόνια μικρότερή του Χικς αποκαλύπτει ο συγγραφέας του βιβλίου «Φωτιά και Οργή»,Μάικλ Γουλφ, στο 19ο κεφάλαιο, σελίδα 259. Το επίμαχο άρθρο αναφέρεται στην εμφάνιση της Ιβάνκα κατά τη σύνοδο κορυφής της G-20 στο Αμβούργο αλλά και στη συνάντηση που είχαν ο Ντόναλντ Tραμπ Τζούνιορ κι ένας Ρώσος δικηγόρος:

«Μέσα στις επόμενες 72 ώρες,όλη η ομάδα των συμβούλων του προέδρου προσπαθούσε να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η σχέση μεταξύ του προέδρου και της Χικς, του 71χρονου άνδρα και της νεαρής γυναίκας άρχισε να γίνεται αντιληπτή και θεωρήθηκε μη φυσιολογική και ανησυχητική. Με την απόλυτη αφοσίωσή της να κάνει πάντα το σωστό, η διευθύντρια επικοινωνίας ήταν αυτή που μπορούσε να φιλτράρει τη συμπεριφορά του στα ΜΜΕ. «Το πρόβλημα δεν είναι το Twitter, είναι η Χόουπ», δήλωσε ένας από τους συνεργάτες της επικοινωνίας. 

Η Χόουπ ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ μετά τις παραιτήσεις των Σον Σπάισερ, Μάικλ Ντάμπι και Άντονι Σκαραμούτσι.

Τι συνέβη όμως για να αναγκάσει τον Τραμπ να την αποχωριστεί; 

Χθες παραδέχθηκε ότι είπε αθώα ψέματα στην διάρκεια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο για τα όσα συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο. Μόνο για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είπε την αλήθεια, όπως η ίδια τόνισε. 

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Λίγες ώρες μετά την παραδοχή της ότι είπε ψέματα, η Χόουπ αποχώρησε από την στενή ομάδα του Τραμπ, αν και αυτή ήταν ο σύνδεσμός του με την τεχνολογία. H Xόουπ παίζει στα... δάκτυλα τα social media και καθημερινά αυτή ήταν που τον ενημέρωνε για τα όσα κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο σε βάρος του. Ωστόσο, τα αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι τα ψέματά της δεν ήταν η πραγματική αιτία της αποχώρησής της από τον Λευκό Οίκο. Η Χόουπ φέρεται να κάλυπτε τον εραστή της....

Οι φήμες περί δεσμού Χόουπ και Τραμπ είχαν κοπάσει το διάστημα το διάστημα που η 29χρονη καλλονή βρισκόταν στη δίνη του σκανδάλου καθώς ο εραστής της και πρώην σύμβουλος του προέδρου, Ρόμπ Πόρτερ, δεχόταν καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγου του για ξυλοδαρμό. Ωστόσο,ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχιζε να «στάζει μέλι» για την μελαχρινή συνεργάτιδά του.  

Εν μέσω φημών ότι το προεδρικό ζεύγος έχει προβλήματα, η μελαχρινή πρασινομάτα ήταν για πολλά ΜΜΕ το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο Τραμπ-Μελάνια. Μάλιστα,σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «New York Times», ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει για την Χόουπ: «Είναι έξυπνη, πολύ ταλαντούχα,είναι απολύτως φανταστική κι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο».

Τώρα όμως η 29χρονη καλλονή θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει από το αξίωμά της.



Ο αντικαταστάτης της


Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της; Το όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες να αναλάβει την διεύθυνση επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο είναι η Μερσέντες Σλαπ, διευθύντρια σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας του Τραμπ.

Ποιο θα είναι επόμενο βήμα της 

Κι ενώ ο Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο κατά σειρά όνομα που θα αναλάβει την διεύθυνση επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, η Χόουπ ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες και φορέματα που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο σώμα της.

Άραγε,θα αναλάβει διευθυντική θέση στον τραπεζικό τομέα, θα γίνει σταρ της τηλεόρασης ή μήπως θα γίνει συγγραφέας; Ο χρόνος θα δείξει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης