Ιβάνκα Τραμπ: Δεν είναι κακή ιδέα να έχουμε οπλισμένους δασκάλους που αγαπούν τα παιδιά

Ιβάνκα Τραμπ: Δεν είναι κακή ιδέα να έχουμε οπλισμένους δασκάλους που αγαπούν τα παιδιά

Την άκρως αμφιλεγόμενη πρόταση του πατέρα της να δημιουργηθεί ένα... επίλεκτο σώμα εκπαιδευτικών «κομάντο» υποστήριξε σε χθεσινή της συνέντευξη η 36χρονη

Ιβάνκα Τραμπ: Δεν είναι κακή ιδέα να έχουμε οπλισμένους δασκάλους που αγαπούν τα παιδιά
Την άκρως αμφιλεγόμενη πρόταση του πατέρα της να δημιουργηθεί ένα... επίλεκτο σώμα εκπαιδευτικών «κομάντο» που θα οπλοφορούν στα σχολεία υποστήριξε σε χθεσινή της συνέντευξη η Ιβάνκα Τραμπ.

Μιλώντας στο δίκτυο NBC από την Πιονγκτσάνγκ όπου ταξίδεψε για να παρευρεθεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η 36χρονη κόρη του
Τραμπ χαρακτήρισε «καλή ιδέα» την οπλοφορία των καθηγητών στα σχολεία, διατηρώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να εφαρμοστούν για την επιλογή αυτών των δασκάλων.

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα αν θα ένιωθε άνετα να πηγαίνει το παιδί της σε ένα σχολείο όπου οι καθηγητές θα οπλοφορούν, η Ιβάνκα έδωσε την εξής απάντηση: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Προφανώς, θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια που θα καθόριζαν ποιος μπορεί να φέρνει όπλο στο σχολείο. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει μία θαυματουργή λύση που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών. Νομίζω ότι η παρουσία ενός οπλισμένου καθηγητή στο σχολείο, ο οποίος νοιάζεται βαθιά για τους μαθητές και είναι ικανός/ικανή να χειρίζεται όπλο δεν είναι κακή ιδέα αλλά είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προκαλέσει σάλο με τις διαδοχικές αναρτήσεις του σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, όπου μάλιστα εξέφραζε τη γνώμη ότι «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί "μαγνήτη" για κακούς ανθρώπους»!

«Δεν είπα ποτέ "δώστε όπλα στους δασκάλους" όπως είπαν τα Fake News του CNN και του NBC. Αυτό που είπε ήταν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε κρυφά όπλα σε ειδικούς στη χρήση τους καθηγητές, με στρατιωτική εκπαίδευση ή άλλη εμπειρία ειδικής εκπαίδευσης - μόνο στους καλύτερους. Το 20% των δασκάλων, δηλαδή πολλοί, θα μπορούσαν σε αυτήν την περίπτωση να ανταποδώσουν τα πυρά εάν ένας κτηνώδης ψυχάκιας έμπαινε στο σχολείο τους με κακές προθέσεις. Η παρουσία άρτια εκπαιδευμένων δασκάλων θα αποθάρρυνε επίσης τους δειλούς να προβούν σε μια τέτοια πράξη. Πολλοί περισσότεροι άνδρες με πολύ μικρότερο κόστος από την πρόσληψη φρουρών. Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί μαγνήτη για τους κακούς ανθρώπους. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ"
, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης