Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε σε σχολείο στη Νιγηρία - Αγνοούνται 111 κορίτσια

Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε σε σχολείο στη Νιγηρία - Αγνοούνται 111 κορίτσια

«815 μαθήτριες επέστρεψαν» στο σχολείο θηλέων του Ντάμπσι εκ των συνολικά 926 μαθητριών, που φοιτούσαν εκεί

Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε σε σχολείο στη Νιγηρία - Αγνοούνται 111 κορίτσια
Εκατόν έντεκα κορίτσια αγνοούνται στη βορειοανατολική Νιγηρία, δύο ημέρες μετά την επίθεση εναντίον ενός σχολείου θηλέων από τη Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.

«815 μαθήτριες επέστρεψαν» στο σχολείο θηλέων του Ντάμπσι εκ των συνολικά 926 μαθητριών, που φοιτούσαν εκεί. Οι υπόλοιπες «είναι απούσες», δήλωσε ο Αμπντουλμαλίκι Σουμονού, διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό απαγωγής».

Ανώτατο δικαστήριο της Νιγηρίας καταδίκασε χτες, 205 μέλη των τζιχαντιστών τρομοκρατών που λυμαίνονται τη χώρα τα τελευταία χρόνια, και ακούει στο όνομα Μπόκο Χαράμ. Προφανώς σε αντίποινα αυτού, οι τρομοκράτες, επιτέθηκαν σήμερα στην επαρχία Γιόμπε. Οι ποινές τους κυμαίνονται από 3 μέχρι 60 χρόνια φυλακής.

Κλείσιμο
Τον Απρίλιο του 2014, 219 μαθήτριες ηλικίας 12 ως 17 ετών απήχθησαν ενώ έδιναν εξετάσεις στο σχολείο τους στο Τσιμπόκ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δραστηριοποιείται κυρίως η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση. Η απαγωγή τους συγκλόνισε την κοινή γνώμη παγκοσμίως και δημιουργήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης το κίνημα «φέρτε πίσω τα κορίτσια μας».

Έκτοτε 107 κορίτσια έχουν βρεθεί ή ανταλλαγεί έπειτα από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Στις αρχές του Ιανουαρίου, πολλές από αυτές παρουσιάστηκαν σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση, στο οποίο αυτές δήλωναν ότι δεν θα γυρίσουν πια και ότι δεν θέλουν πλέον να εγκαταλείψουν το «χαλιφάτο».

Από το 2009, η σύγκρουση με την Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει περίπου 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νιγηρία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η οργάνωση αυτή έχει απαγάγει επίσης χιλιάδες ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης