Η απίστευτη ιστορία ενός 22χρονου που έχει χάσει όλες του τις αναμνήσεις μέχρι την ηλικία των 16 ετών

Η απίστευτη ιστορία ενός 22χρονου που έχει χάσει όλες του τις αναμνήσεις μέχρι την ηλικία των 16 ετών

Ο Άντον Χόλι κατέρρευσε ενώ περίμενε ένα τρένο - Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από εγκεφαλίτιδα

Η απίστευτη ιστορία ενός 22χρονου που έχει χάσει όλες του τις αναμνήσεις μέχρι την ηλικία των 16 ετών
Μια απίστευτη περιπέτεια που ξεκίνησε με ένα λιποθυμικό επεισόδιο σε σταθμό τρένου  ζει από τον περασμένο Ιούνιο ο Άντονι Χόλι από το Έσσεξ, ο οποίος δεν μπορεί να θυμηθεί τη ζωή του μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Ο Χόλι μετά τη λιποθυμία του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει μολυνθεί από μηνιγγίτιδα που εξελίχθηκε σε εγκεφαλίτιδα, μια πάθηση που «έσβησε» τη μνήμη του.

Αποτέλεσμα της περιπέτειας αυτής είναι ο Χόλι να μην θυμάται τη μητέρα του, την αδερφή του, τους φίλους αλλά ούτε και το όνομά του.

Κλείσιμο
Ο Χόλι χρειάστηκε παράλληλα να μάθει ξανά πώς να πλένεται, να χτενίζεται και να πηγαίνει στην τουαλέτα γιατί δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς γίνονται όλες αυτές οι καθημερινές κινήσεις.

Σήμερα ο 22χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ δεν έχει καμία ανάμνηση των οικογενειακών γιορτών, των δασκάλων τους στο σχολείο, των αγαπημένων του παιχνιδιών ή των γενεθλίων του πριν τα 16 του.

«Το να χάσεις τη μνήμη σου είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σου σαν ταινία. Είναι πολύ άσχημο. Μου λένε για πράγματα που έχω κάνει αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τι μου περιγράφουν. 

Οι διασώστες, μάλιστα, χρειάστηκε τον Ιούνιο να καταφύγουν στο κινητό του προκειμένου να βρουν κάποια επαφή με την οικογένειά του.

Ο Χόλι έμεινε στο νοσοκομείο για έναν μήνα και δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιος είναι μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα νοσηλείας.

«Έβλεπα αγαπημένους μου ανθρώπους αλλά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τις φωνές τους, δεν μπορούσα να τους μιλήσω και έβαζα τα κλάμματα» περιέγραψε την εμπειρία του των πρώτων ημερών ο 22χρονος Βρετανός.

Το πρώτο διάστημα, μάλιστα, πίστευε ότι περίμενε ακόμα το τρένο στο σταθμό στον οποίο κατέρρευσε.

«Έχω ξεχάσει όλα μου τα σχολικά χρόνια, ό,τι έμαθα. Δεν θυμάμαι τα παιχνίδια μου, δεν θυμάμαι συγγενείς, είναι τρομακτικό» κατέληξε ο Χόλι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης