ΗΠΑ: Ισόβια σε Αμερικανό που δολοφόνησε Λιβανέζο γείτονά του

ΗΠΑ: Ισόβια σε Αμερικανό που δολοφόνησε Λιβανέζο γείτονά του

Για χρόνια, ο Μέιτζορς αντιμετώπιζε επιθετικά την οικογένεια Τζαμπάρα -χριστιανούς του Λιβάνου που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον εμφύλιο πόλεμο- χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «βρομερούς άραβες»

ΗΠΑ: Ισόβια σε Αμερικανό που δολοφόνησε Λιβανέζο γείτονά του
Ο Στάνλεϊ Μέιτζορς, 63 ετών, κάτοικος της Πολιτείας της Οκλαχόμας, στις νότιες ΗΠΑ, καταδικάστηκε την Τρίτη να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους διότι δολοφόνησε έναν γείτονά του έπειτα από χρόνια ρατσιστικών προσβολών και παρενόχλησης της οικογένειας του θύματός του, λιβανέζικης καταγωγής.

Ο Μέιτζορς ομολόγησε την πράξη του και κρίθηκε ένοχος στις αρχές του μήνα για τη δολοφονία του Χαλίντ Τζαμπάρα, 37 ετών, τον Αύγουστο του 2016, στην πόλη Τάλσα.

Λίγες στιγμές πριν πέσει νεκρός στο κατώφλι του σπιτιού του, ο Χαλίντ Τζαμπάρα είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο γείτονάς του τον απειλούσε κρατώντας όπλο.

Κλείσιμο
Για χρόνια, ο Μέιτζορς αντιμετώπιζε επιθετικά την οικογένεια Τζαμπάρα -χριστιανούς του Λιβάνου που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον εμφύλιο πόλεμο- χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «βρομερούς άραβες».

Πέραν της ανθρωποκτονίας ο Στάνλεϊ Μέιτζορς καταδικάστηκε επίσης για εκφοβισμό και παρενόχληση, κατηγορίες που η οικογένεια του θύματος θεωρούσε σημαντικές.

«Πιστεύουμε ότι ως κοινότητα, πρέπει να προσέχουμε τις σκέψεις μας, διότι γίνονται λέξεις, κι αυτές οι λέξεις γίνονται πράξεις», ήταν η αντίδραση της Βικτόριας Τζαμπάρα Γουίλιαμς, της αδελφής του θύματος.

Όταν διέπραξε τη δολοφονία, ο Στάνλεϊ Μέιτζορς είχε αποφυλακιστεί υπό όρους αφού είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του τη μητέρα του Τζαμπάρα. Παράλληλα, του είχε απαγορευτεί να οπλοφορεί.

Ο συνήγορος του Μέιτζορς, ο Τζάστιν Σμιθ, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, τονίζοντας πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης