Ο Τραμπ λέει ναι στην υποψηφιότητα Ρόμνεϊ για την αμερικανική Γερουσία

Ο Τραμπ λέει ναι στην υποψηφιότητα Ρόμνεϊ για την αμερικανική Γερουσία

Ο Τραμπ προχώρησε σε αυτή την κίνηση παρότι ο Ρόμνεϊ έχει επικρίνει με ιδιαίτερα οξύ τρόπο τον σημερινό πρόεδρο στο παρελθόν

Ο Τραμπ λέει ναι στην υποψηφιότητα Ρόμνεϊ για την αμερικανική Γερουσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα επίσημα την υποστήριξή του στον πρώην υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει πλέον ότι θα διεκδικήσει στην Πολιτεία της Γιούτας την εκλογή του στην αμερικανική Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.

Ο Τραμπ προχώρησε σε αυτή την κίνηση παρότι ο Ρόμνεϊ έχει επικρίνει με ιδιαίτερα οξύ τρόπο τον σημερινό πρόεδρο στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 ο Ρόμνεϊ επέκρινε σκληρά τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα» που «προσπαθεί να πιάσει κορόιδο την αμερικανική κοινή γνώμη». Ο Τραμπ είχε αντεπιτεθεί υποστηρίζοντας ότι ο Ρόμνεϊ είχε συμπεριφερθεί σαν φοβισμένος «σκύλος» στην εκστρατεία του 2012, όταν είχε ηττηθεί από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Κλείσιμο
Μολαταύτα ο Τραμπ ανέφερε σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως ο Ρόμνεϊ «θα γίνει σπουδαίος γερουσιαστής και άξιος διάδοχος του Όριν Χατς», και «έχει την απόλυτη υποστήριξή μου!».

Ο Μιτ Ρόμνεϊ επισημοποίησε την Παρασκευή την πρόθεσή του να διεξαγάγει εκστρατεία για να αντικαταστήσει τον Όριν Χατς.

Ο Τραμπ, που δηλώνει πως θέλει περισσότερους ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, πίεζε τον Χατς να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2018, κάτι που αρκετοί αναλυτές θεωρούσαν ότι εντασσόταν σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον Ρόμνεϊ να εκλεγεί στην άνω Βουλή.

Ο Τραμπ και ο Ρόμνεϊ ωστόσο συνομίλησαν τον Ιανουάριο, αφού ο Χατς κατέστησε σαφές ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης