Επίθεση του Ισραήλ με τανκ και αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας

Επίθεση του Ισραήλ με τανκ και αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας

Είχε προηγηθεί έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κοντά σε ισραηλινή περίπολο - Τέσσερις στρατιώτες τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Επίθεση του Ισραήλ με τανκ και αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας
Επίθεση με οβίδες από τανκ και πυροβολικό στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, ως αντίποινα για την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού κοντά σε ομάδα που περιπολούσε στα σύνορα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες περιπολούσαν στην περιοχή, όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγη ώρα μετά, οι Ισραηλινοί χτύπησαν παλαιστινιακή βάση με οβίδα από τανκ. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή νεκρούς και τραυματίες.

Κλείσιμο


Ακολούθησαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές


Ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών σε εδάφη και στόχους Παλαιστινίων, ενισχύοντας τα αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση. 

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που σημειώνονται στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, μετά το τέλος του πολέμου το καλοκαίρι του 2014.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε 6 «στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Από την πλευρά τους πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε απόψε τρεις βάσεις της Χαμάς στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, επισημαίνουν ιατρικές πηγές των Παλαιστινίων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, χαρακτήρισε το περιστατικό «σοβαρό».

«Θα απαντήσουμε καταλλήλως» προειδοποίησε σε ένα δελτίο τύπου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μια ομάδα αλητών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφερόμενος σε ομάδες σαλαφιστών που βρίσκονται στη Γάζα.

Όμως, «κατά την άποψή μας, η Χαμάς ευθύνεται» καθώς επιτρέπει να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη είχε τοποθετηθεί μία ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης