New York Post στον Τραμπ για τα όπλα: Κύριε πρόεδρε, αντιδράστε παρακαλώ!

New York Post στον Τραμπ για τα όπλα: Κύριε πρόεδρε, αντιδράστε παρακαλώ!

«Το ερώτημα είναι: Θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να κάνει κάτι για τους μαζικούς πυροβολισμούς στα σχολεία της χώρας;», διερωτάται το επίμαχο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας

New York Post στον Τραμπ για τα όπλα: Κύριε πρόεδρε, αντιδράστε παρακαλώ!
Την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν για το χαμό των 17 ατόμων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από πρώην μαθητή σχολείου της Φλόριντα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο αμερικανικός λαός ζητά την βοήθεια του Τραμπ. Όπως υποστηρίζει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η αμερικανική εφημερίδα «New Υork Post», ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα: «Κύριε πρόεδρε, αντιδράστε παρακαλώ!», γράφει η λεζάντα απεικονίζοντας δύο μαθήτριες να κλαίνε με λυγμούς... 
 
«Ο πρόεδρος Τραμπ αισθάνεται απλά τη θλίψη και το θυμό του έθνους για τη αιματοχυσία που προκάλεσε ο νεαρός Νίκολας Κρουζ στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas HS. Το ερώτημα είναι: Θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να κάνει κάτι για τους μαζικούς πυροβολισμούς στα σχολεία της χώρας;», διερωτάται το επίμαχο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.




Κλείσιμο
Η τραγωδία αυτή που άφησε 17 νεκρούς και 14 περισσότερους τραυματίες, ήταν η πιο φονική επίθεση στις ΗΠΑ μετά τη σφαγή στο σχολείο του Sandy Hook το 2012, όπου έχασαν την ζωή τους 26 άνθρωποι. Επιπλέον, έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά το αιματοκύλισμα σε συναυλία στο Λας Βέγκας, με τον δράστη να ανοίγει πυρ σκοτώνοντας 59 αθώους ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες ακόμα.

Η εφημερίδα «Νew York Post» καλεί τον Τραμπ να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Μετά την τραγωδία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος δεν πρέπει ποτέ να κινδυνεύσει σε αμερικανικό σχολείο. Κανένας γονέας δεν θα πρέπει να φοβάται για τους γιους και τις κόρες του όταν τους φιλάει το πρωί».
 
Οι δηλώσεις του Τραμπ ευαισθητοποίησαν τη αμερικανική εφημερίδα η οποία στο σημερινό της άρθρο τον καλεί να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. «Συμφωνούμε απολύτως, κύριε. Αλλά, συγγνώμη, μια συνάντηση με κυβερνήτες και γενικούς εισαγγελείς δεν είναι κορυφαία προτεραιότητα κι ούτε μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών», σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει:  
«Όχι, πρέπει να κάνετε μερικά βήματα που να μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να τελειώσουν αυτοί οι ατελείωτοι εφιάλτες». 

Η «Νew York Post» του δίνει και κάποιες ιδέες όπως, το να επαναφέρει την απαγόρευση κατοχής ημιαυτόματων όπλων. «Αυξήστε την ηλικία για να μπορεί κανείς να αγοράζει όπλα. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κράτη απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 21 ετών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνουμε το ίδιο και για τις αγορές όπλων. Απαγορεύστε τις πωλήσεις πυροβόλων όπλων σε φυγόδικους... Η Αμερική πρέπει να αντισταθεί στις επιθέσεις αυτές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης