Γιατί ο Πιρς Μπρόσναν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία

Γιατί ο Πιρς Μπρόσναν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία

Ο πρώην Τζέιμς Μποντ βρέθηκε στο στόχαστρο διαφημίζοντας ένα αμφιλεγόμενο αποσμητικό αναπνοής - «Αν δεν δώσεις εξηγήσεις εντός δέκα ημερών, θα πας φυλακή»

Γιατί ο Πιρς Μπρόσναν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία
Η κυβέρνηση της Ινδίας όχι μόνο ζητά τα...ρέστα από τον πρώην Τζέιμς Μποντ,Πιρς Μπρόσναν για την προώθηση ενός αμφιλεγόμενου αποσμητικού αναπνοής αλλά του στέλνει και τελεσίγραφο πως, αν δεν δώσει εξηγήσεις εντός δέκα ημερών,θα τον στείλει στη φυλακή! 

Όπως αναφέρει το δίκτυο BBC, oι αρχές της μεγαλύτερης δημοκρατίας του πλανήτη έδωσαν τελεσίγραφο στον γοητευτικό ηθοποιό του Χόλιγουντ και πρώην Τζέιμς Μποντ να δώσει εξηγήσεις για την συμμετοχή του σε προώθηση ειδών καπνού, κάτι που απαγορεύεται δια νόμου στην Ινδία. 

Κλείσιμο


Για τις ινδικές αρχές,η διαφημιστική καμπάνια στην Ινδία προωθεί ένα αμφιλεγόμενο αποσμητικό αναπνοής, για το οποίο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι βάζει την υγεία τους σε κίνδυνο καθώς σχετίζεται με μία εθιστική μορφή καπνίσματος.  Θα μπορούσε να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 78 δολαρίων ή να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών αν δεν δώσει εξηγήσεις εντός 10 ημερών, όπως ανέφεραν Ινδοί αξιωματούχοι.

Η ινδική νομοθεσία απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις προϊόντων καπνού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Τζέιμς Μποντ είχε καταδικάσει τη "μη εξουσιοδοτημένη" χρήση της εικόνας του στη διαφήμιση για τον Pan Bahar το 2016, όταν ενημερώθηκε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

«Έχουμε κοινοποιήσει την προειδοποίηση στον Πιρς Μπρόσναν μέσω της εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε και μέσω των social media ", δήλωσαν στην εφημερίδα «Indian Express» αξιωματούχοι του τμήματος υγείας του Δελχί.

Το «Pan Bahar» συνδέθηκε μ' ένα ισχυρό μείγμα καπνού, που εμπεριέχει μεταξύ άλλων θρυμματισμένο καρύδι και γαρίφαλο. Είναι μασώμενο και χρησιμοποιείται για την απεξάρτηση ατόμων από ήπια ψυχοτρόπα φάρμακα.

Σε δηλώσεις της στο BBC,η Ashok & Co, η εταιρεία που παράγει το «Pan Bahar», τόνισε ότι δεν υπήρχε καπνός ή νικοτίνη στο προϊόν.

Από την πλευρά του, ο γοητευτικός Ιρλανδός ηθοποιός σε δηλώσεις του στο περιοδικό «People» υποστήριξε ότι η σύμβαση ήταν να διαφημιστεί ένα μόνο προϊόν - ένα «αποσμητικό αναπνοής / λεύκανση δοντιών» που δεν περιείχε καπνό ή οποιοδήποτε «επιβλαβές συστατικό». 

Το 2016, ο Ιρλανδός ηθοποιός είχε συμφωνήσει να διαφημίσει ένα προϊόν το οποίο θα ήταν «πλήρως φυσικό, χωρίς προσθήκες συντηρητικών, καπνού ή κάποιο άλλο συστατικό βλαβερό για την υγεία». 

«Έχοντας ζήσει στην προσωπική μου ζωή την απώλεια της πρώτης μου συζύγου και της κόρης μου, καθώς και πολυάριθμους φίλους από τον καρκίνο, στηρίζω πλήρως τα προγράμματα περίθαλψης και έρευνας για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας», είχε δηλώσει ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τον εμφάνισε ως πρεσβευτή της για μία σειρά προϊόντων. 
«Παρακαλώ δεχθείτε την ειλικρινή μου συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι έχω προσβάλει» δήλωσε ο Μπρόσναν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης