ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για κατασκευή και πώληση όπλων στους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για κατασκευή και πώληση όπλων στους τζιχαντιστές

Η Profesyoneller Elektronik κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι σχεδίασε, κατασκεύασε και πούλησε μέρη αεροσκάφους για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για κατασκευή και πώληση όπλων στους τζιχαντιστές
Την επιβολή κυρώσεων εναντίον τριών εταιρειών και τριών φυσικών προσώπων για συνεργασία ή παροχή υπηρεσιών στους τζιχαντιστές
του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη λίστα των εταιρειών και προσώπων που υποβλήθηκαν κυρώσεις, περιλαμβάνεται και μία τουρκική εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα η Profesyoneller Elektronik, του Yunus Emre Sakarya, με την κατηγορία ότι σχεδίασε, κατασκεύασε και πούλησε μέρη ενός αγνώστου ονομασίας αεροσκάφους για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός από την Profesyoneller Elektronik και τον ιδιοκτήτη της, το
αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
Κλείσιμο
«τιμώρησε» εταιρείες και φυσικά πρόσωπα στις Φιλιππίνες και στη Σομαλία, επίσης με την κατηγορία της υποστήριξης των τζιχαντιστών και της συνδιαλλαγής με το Ισλαμικό Κράτος.

Πιο συγκεκριμένα, στις Φιλιππίνες υποβλήθηκαν κυρώσεις στον Abdulpatta Escalon Abubakar, για προώθηση των οικονομικών και υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη Σομαλία, κυρώσεις επιβλήθηκαν στον Mohamed Mire Ali Yusuf και στην εταιρεία του Liibaan Trading and Al Mutafaq Commercial Company, για «ενέργειες υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους στη Σομαλία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης