Τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν και όχι την αδερφή του συνάντησε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν και όχι την αδερφή του συνάντησε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Ο 90χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο «αρχηγός του κράτους» της Βόρειας Κορέας και επισήμως ο επικεφαλής της αποστολής της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν και όχι την αδερφή του συνάντησε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο 90χρονος θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ που έχει τον τίτλο «αρχηγός του κράτους», συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Κλείσιμο
Οι εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων κρατών, η διάθεση των οποίων φαινόταν χαλαρή, αντάλλαξαν χαμόγελα μαζί με τη χειραψία τους.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο πιο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στη Νότια Κορέα ενώ η Γιο Γιονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης