Περιτριγυρισμένη από πράκτορες έφτασε στη Νότια Κορέα η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κιμ Γιο Γιονγκ προσγειώθηκε με το λευκό ιδιωτικό τζετ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, χαμογελαστή, φορώντας ένα μαύρο παλτό και μία τσάντα ώμου

Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται ήδη στη Νότια Κορέα προκειμένου να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έφτασε με το λευκό ιδιωτικό τζετ του αδερφού της και χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν χαμογελαστή, μέσα στο μαύρο παλτό της και κρατώντας μια ασορτί τσάντα. Σε κάθε της βήμα, από την στιγμή που εμφανίστηκε στην πόρτα του αεροπλάνου, είναι περιτριγυρισμένη από δεκάδες Βορειοκορεάτες πράκτορες που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια.

Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που διοικεί την Βόρεια Κορέα από τον Κορεατικό Πόλεμο, το 1950-53. Συνοδεύεται από τον 90χρονο επικεφαλής του κράτους και πρόκειται να συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ. 



Η αποστολή της Βόρειας Κορέας, που αποτελείται από μερικούς ακόμα αξιωματούχους, έφτασε στην Νότια Κορέα μια μέρα αφότου διοργανώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ μια μεγαλοπρεπέστατη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία μετείχαν και τα άρματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας. 

Η περίπου 30 χρονών Κιμ Γιο θεωρείται μία από τους ελάχιστους ανθρώπους που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του βορειοκορεάτη δικτάτορα. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως η παρουσία μιας φωτογενούς παρουσίας στο προσκήνιο θα βοηθήσει την εικόνα της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται σε διπλωματική απομόνωση. 

Συνολικά περίπου 500 Βορειοκορεάτες αθλητές και μέλη της αποστολής βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Νότια Κορέα, με την αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων. 



Δείτε βίντεο: Κορέα : Δεκάδες πράκτορες συνοδεύουν την αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr