Μόνο με στολές Αρμάνι μαθητές δημοτικού στο Τόκιο

Μόνο με στολές Αρμάνι μαθητές δημοτικού στο Τόκιο

Η κάθε στολή στοιχίζει περισσότερα από 729 δολάρια (σχεδόν 596 ευρώ), περιλαμβανομένης της προαιρετικής αγοράς συνοδευτικών αξεσουάρ, δηλαδή είναι πάνω από τρεις φορές ακριβότερη από τη σημερινή



Μόνο με στολές Αρμάνι μαθητές δημοτικού στο Τόκιο
Ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στην ακριβή, εμπορική συνοικία του Τόκιο, την Γκίνζα, αποφάσισε να επιβάλει στους μαθητές του τη χρήση σχολικών στολών σχεδιασμένων από τον ιταλικό οίκο μόδας Αρμάνι προκαλώντας διαμαρτυρίες από πολλούς γονείς, ανέφεραν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Το Δημοτικό Σχολείο Ταϊμέι προγραμματίζει τη χρήση στολών για τους νεοεισερχόμενους μαθητές του. Η κάθε στολή στοιχίζει περισσότερα από 729 δολάρια (σχεδόν 596 ευρώ), περιλαμβανομένης της προαιρετικής αγοράς συνοδευτικών αξεσουάρ, δηλαδή είναι πάνω από τρεις φορές ακριβότερη από τη σημερινή, έγραψε η Huffington Post.

Τα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας στην Ιαπωνία, που βρίσκονται στην Γκίνζα, απέχουν 200 μέτρα από το σχολείο.

Κλείσιμο
«Εξεπλάγην και διερωτήθηκα γιατί να επιλεγούν τόσο πολυτελείς, επώνυμες σχολικές στολές για ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο», είπε στην εφημερίδα μια μητέρα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ανησυχώ ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι κάτι ακριβό είναι καλό, ενώ κάτι φθηνό είναι κακό», είπε η ίδια, το παιδί της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει να φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο τον Απρίλιο που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Σε επιστολή του προς τους γονείς τον Νοέμβριο, ο διευθυντής του σχολείου Τοσιτσούγκου Γουάντα ανέφερε ότι το Ταϊμέι είναι ορόσημο της πόλης και ότι η απόφαση για την επιβολή των στολών Αρμάνι έχει στόχο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που να αρμόζει σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσθέτει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης