Βρήκαν το υποβρύχιο με το οποίο ο Εσκομπάρ μετέφερε την κοκαϊνη;

Βρήκαν το υποβρύχιο με το οποίο ο Εσκομπάρ μετέφερε την κοκαϊνη;

Αναζητούν τον χαμένο θησαυρό των 58 δισ. δολαρίων - Δείτε τα πλάνα που προβλήθηκαν από το Discovery στην εκπομπή «Finding Escobar's Millions» - Τι ψάχνουν οι δύο Αμερικανοί στις ακτές της Κολομβίας

Βρήκαν το υποβρύχιο με το οποίο ο Εσκομπάρ μετέφερε την κοκαϊνη;
Δύο πρώην πράκτορες της CIA ανακάλυψαν τμήματα ενός από τα υποβρύχια που χρησιμοποιούσε ο βαρόνος της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ
για να μεταφέρει ναρκωτικά από την Κολομβία στο Πόρτο Ρίκο.

Κλείσιμο


Πλάνα που προβλήθηκαν από το Discovery UK στην εκπομπή «
Finding Escobar's Millions», δείχνουν πως οι δύο πρώην πράκτορες της CIA, Doug Laux και Ben Smith, εξερευνούν τις ακτές της Κολομβίας, μετά την πληροφορία που έλαβαν, ότι ένα από τα βυθισμένα υποβρύχια του Εσκομπάρ βρίσκεται εκεί. 




Έπειτα από αναζήτηση, οι δύο άντρες ανακάλυψαν ένα μεταλλικό κουτί ενός εκ των υποβρυχίων του Εσκομπάρ. Όπως δήλωσαν, το κουτί το οποίο ήταν το μοναδικό τους εύρημα, δεν έκρυβε κάποιο αντικείμενο αξίας. Θεωρούν, όμως, πως αυτό είναι ένα στοιχείο, που ενδεχομένως θα τους οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό του βαρόνου της κοκαΐνης.



Οι ίδιοι θεωρούν πως ο συνεχώς μεταβαλλόμενος βυθός και οι συχνοί τυφώνες που πλήττουν την περιοχή είναι πιθανό να έχουν μετακινήσει κάποια από τα συντρίμμια του εγκαταλελειμμένου υποβρυχίου.



Όπως σχολίασε ο Smith σε ένα από τα πλάνα, που προβλήθηκαν: «Υπάρχουν ιστορικές αναφορές που δείχνουν ότι το καρτέλ όταν συγκρούστηκε με το Ναυτικό ή την Ακτοφυλακή, παράτησε όλα τα χρήματα και τα ναρκωτικά και έφυγε. Μπορεί να μην είναι ένα υποβρύχιο, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά. Πιστεύω ότι αξίζει τον χρόνο να το κοιτάξουμε». Χάρτης για τον κρυμμένο θησαυρό δεν υπάρχει, καθώς ο Εσκομπάρ προτίμησε να σκοτώσει τα άτομα που βοήθησαν στην απόκρυψη του, ώστε να μην ρισκάρει το να αποκαλυφθεί.



Ο θησαυρός αυτός φημολογείται πως είναι περίπου 58 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το «κυνήγι» του έχει ξεκινήσει από το θάνατο του Εσκομπάρ, το 1993, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης