Νταβός: Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley τα «βάζουν» με τα social media

Νταβός: Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley τα «βάζουν» με τα social media

Παρθενική εμφάνιση του Γάλλου προέδρου στο Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ - Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα με Ζάεφ και Ράμα - Την Παρασκευή η ομιλία Τραμπ

Νταβός: Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley τα «βάζουν» με τα social media
Με το Νταβός να είναι θαμμένο στο χιόνι-το ύψος του χιονιού φθάνει τα 1,7 μέτρα- οι συμμετέχοντες μιλούν για την κλιματική αλλαγή,ενώ οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλει εγείρουν θέμα εμπιστοσύνης επικρίνοντας δριμύτατα τα social media, όπως την Google και το Facebook.

Την ίδια ώρα,η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,μεταβαίνει σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να βρεθεί στο πλευρό του εταίρου της στον γαλλογερμανικό άξονα,Εμανουέλ Μακρόν,ο οποίος θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Νταβός. 

«Ένα κοινό μέλλον σε έναν διαιρεμένο κόσμο» είναι το κεντρικό σύνθημα του 48ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τον δισεκατομμυριούχο της Σίλικον Βάλει, Μαρκ Μπένιοφ, να συγκρίνει το θέμα εμπιστοσύνης που εγείρεται από την χρήση των social media - με ευθύνη των τεχνολογικών γιγάντων- ακόμη και με την οικονομική κρίση που μάστιζε τον πλανήτη πριν από μία δεκαετία.Ο Μπένιοφ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του θέματος. 
Κλείσιμο
Σκοπιανό και ομιλία Μακρόν σε πρώτο πλάνο

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στην παρθενική ομιλία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν,στο οικονομικό φόρουμ και τις κρίσιμες συναντήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Τσίπρας και Ζάεφ θα συζητήσουν για τις επαφές που έχουν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών ώστε να βρεθεί λύση για την ονομασία της χώρας.Πριν από τη συνάντηση με τον Ζάεφ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα «Stabilizing the Mediterranean» («Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο»).

Αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους να βρίσκεται σε κεντρική θέση.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας θα αναπτύξει το ευρωπαικό του όραμα αναλύοντας τις μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην Ε.Ε,  δύο 24ωρα προτού ανέβει στο βήμα. 


Την Παρασκευή η ομιλία Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα αναφερθεί στη δική του θεωρία: «Πρώτα η Αμερική», ενώ θα έχει συνομιλίες με επικεφαλής επιχειρήσεων. Προτού πατήσει το πόδι του στη Νταβός, του στέλνουν το δικό τους μήνυμα διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία του στο φόρουμ.

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν  δρακόντεια καθώς πάνω από τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες,ακροβολιστές και αστυνομικοί «χτενίζουν» την χιονισμένη περιοχή όπου 

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, ημέρας λήξης των εργασιών του φόρουμ. Ο υπέρμαχος του προστατευτισμού και του δόγματος «Πρώτα η Αμερική» θα συνοδεύεται από οκτώ εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Λεπτομέρειες για το κόστος του ταξιδιού δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο μια ελβετική εφημερίδα εκτιμά ότι θα κοστίσει γύρω στα 40 εκατομμύρια δολάρια.

"Χωρίς το στρατό, η ασφάλεια του φόρουμ δεν μπορούσε να διασφαλιστεί", δήλωσε εκπρόσωπος της ελβετικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι,οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάζει την εναέρια ζώνη ασφαλείας χωρίς άδεια πτήσης ,μπορεί να καταρριφθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης