Αφγανιστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί στα γραφεία ΜΚΟ για παιδιά στην Τζαλαλαμπάντ

Αφγανιστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί στα γραφεία ΜΚΟ για παιδιά στην Τζαλαλαμπάντ

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 14 τραυματίες - Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έφοδο ενοπλων και πυρά «από το εσωτερικό» των εγκαταστάσεων της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά»

Αφγανιστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί στα γραφεία ΜΚΟ για παιδιά στην Τζαλαλαμπάντ
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 14 τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στην έδρα της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, την οποία κατάφεραν να τερματίσουν οι αρχές έπειτα από τουλάχιστον 3 ώρες που βρισκόταν σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, οι επιτιθέμενοι φορούσαν στολές των δυνάμεων ασφαλείας", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Αταουλάχ Χογιάνι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη "επιχείρηση για τον καθαρισμό" του κτιρίου των γραφείων της Save The Children, κατά την οποία μπορεί να εντοπιστούν κι άλλα θύματα.


«Είμαι ζωντανός, προσευχηθείτε για μένα»


Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης, ένας εργαζόμενος της ΜΚΟ που βρισκόταν εγκλωβισμένος στο κτίριο έστειλε μήνυμα σε έναν φίλο του μέσω της εφαρμογής WhatsApp: «Είμαι ζωντανός, προσευχηθείτε για μένα: ακούω τουλάχιστον δύο δράστες στον δεύτερο όροφο, μας ψάχνουν. Καλέστε τις δυνάμεις ασφαλείας».

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν μέσω Twitter ότι δεν είναι εκείνοι: «Οι μουτζαχεντίν μας δεν εμπλέκονται στην επίθεση της Τζαλαλαμπάντ», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.

Μια δυτική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από τη Τζαλαλαμπάντ έκανε λόγο για «πολλές απειλές» τις τελευταίες ημέρες, όμως εκτίμησε ότι δεν είχαν στόχο συγκεκριμένα αλλοδαπούς.

Στη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν, δρουν Ταλιμπάν, αλλά και μέλη του Ισλαμικού Κράτους που χρησιμοποιούν ως βάση πολλές περιοχές της αφγανικής αυτής επαρχίας.

Η Save the Children έχει παρουσία στο Αφγανιστάν από το 1976, ενώ στην Καμπούλ βοηθά κυρίως τα παιδιά που εργάζονται στον δρόμο. Διαθέτει μάλιστα δίκτυο σε όλη τη χώρα.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης