Κυβερνήτης Χαβάης: Δεν ακύρωσα το λάθος για τον βαλλιστικό πύραυλο γιατί δεν ξέρω πώς να μπω στο Twitter

Κυβερνήτης Χαβάης: Δεν ακύρωσα το λάθος για τον βαλλιστικό πύραυλο γιατί δεν ξέρω πώς να μπω στο Twitter

Ο Ντέιβινι Ίνγκε ομολόγησε ότι από τα πρώτα δύο λεπτά που εστάλη το μήνυμα στις 13 Ιανουαρίου γνώριζε ότι αυτό ήταν λάθος - Ωστόσο χρειάστηκε τελικά 15 λεπτά προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες του

Κυβερνήτης Χαβάης: Δεν ακύρωσα το λάθος για τον βαλλιστικό πύραυλο γιατί δεν ξέρω πώς να μπω στο Twitter
Στις 13 Ιανουαρίου επικράτησε πανικός στη Χαβάη όταν δόθηκε λανθασμένο σήμα για βαλλιστικό πύραυλο που κατευθύνεται προς την περιοχή. Οι αρχές τότε, μάλιστα, είχαν ακυρώσει το σήμα μετά από 38 λεπτά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Χαβάης η καθυστέρηση αυτή οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τα στοιχεία του λογαριασμού του στο Twitter!

Ο Ντέιβινι Ίνγκε ομολόγησε ότι από τα πρώτα δύο λεπτά που εστάλη το μήνυμα γνώριζε ότι αυτό ήταν λάθος. Ωστόσο χρειάστηκε τελικά 15 λεπτά προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες του γι' αυτό επειδή δεν μπορούσε να μπει στον λογαριασμό του στο Twitter και έτσι να στείλει ένα καθησυχαστικό μήνυμα αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Κλείσιμο
Έτσι χρειάστηκε να ειδοποιήσει τους χειριστές του λογαριασμού του προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να αναρτήσουν ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Χαβάης για το λάθος 15 λεπτά μετά τον αρχικό συναγερμό.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ξέρω τα στοιχεία του λογαριασμού μου στο Twitter. Μετά από αυτό που συνέβη αποφάσισα να τα περάσω στο κινητό μου τηλέφωνο ώστε να κάνω αναρτήσεις απευθείας» εξομολογήθηκε ο Ίνγκε.

Ωστόσο ο ίδιος δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν 38 ολόκληρα λεπτά προκειμένου να ειδοποιήσουν τους πολίτες για τον λάθος συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λάθος έγινε γιατί στον πίνακα ελέγχου από τον οποίο μεταδόθηκε το μήνυμα οι επιλογές αποστολή μηνύματος για τεστ και πραγματική αποστολή μηνύματος ήταν μαζί με τους υπευθύνους να έχουν ήδη μετακινήσει τον υπάλληλο που έκανε τον λάθος χειρισμό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης