Το Κρεμλίνο αντιδρά στον αποκλεισμό Ρώσων αθλητών από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Το Κρεμλίνο αντιδρά στον αποκλεισμό Ρώσων αθλητών από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Κορυφαίοι αθλητές βρίσκονται εκτός της λίστας και αποκλείονται από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Αντίδραση του εκπροσώπου του Πούτιν

Το Κρεμλίνο αντιδρά στον αποκλεισμό Ρώσων αθλητών από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς
Βαθιά λύπη εκφράζει το Κρεμλίνο για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αποκλείσει κορυφαίους αθλητές από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα. 

«Είδαμε το θλιβερό νέο στα μέσα ενημέρωσης. Αν πράγματι είναι έτσι, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας και ελπίζουμε η κατάσταση να ξεκαθαρίσει... Έχουμε μια έστω και περιορισμένη επαφή με τη ΔΟΕ και ελπίζουμε να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τους επιφανείς αθλητές μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Εκτός λίστας αν και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα ντόπινγκ 

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στανισλάβ Ποζνιακόφ είχε ενημερώσει νωρίτερα ότι κορυφαία ονόματα των χειμερινών αθλημάτων, όπως ο Αντόν Σιπούλιν, ο Βίκτορ Αν και ο Σεργκέι Ουστιούγκοφ, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα της ΔΟΕ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν είχαν ποτέ πρόβλημα ντόπινγκ, ενώ τα ονόματά τους δεν υπάρχουν καν στη λίστα του Ντένις Όσβαλντ, που ασχολείται με την υπόθεση του ντόπινγκ στους ρώσους αθλητές.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρομίας ταχύτητας, Αλεξέι Κραφτσόφ χαρακτήρισε «κορύφωση της ατιμίας» εις βάρος των ρώσων αθλητών τον αποκλεισμό του 6 φορές Ολυμπιονίκη στο Short track Βίκτορ Αν. 

Κλείσιμο
Ο παλαίμαχος ολυμπιονίκης Νικολάι Βαλούεφ εκτιμά πως η επιχείρηση αποκλεισμού ακόμα και αθλητών που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της WADA έχουν αποδεχτεί ότι είναι «καθαροί» , έχει στόχο να αναγκάσει τη Ρωσία να αρνηθεί τη συμμετοχή των αθλητών της στην Ολυμπιάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης